Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Oslavte začátek květákové sezóny chutným receptem

25. května 2015 | 00:00
Prezentace klienta |

Květáková sezona je tu! Tahle skvělá bílá dobrota je jednou z prvních věcí, které lze na jaře vypěstovat! Objevte společně s bílým balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou lahodný recept na květákové placičky.

A kde produkty Kalamáta Papadimitrou najdete? Krémy jsou k dostání v praktické lahvičce o obsahu 250 ml v řetězcích Makro, Billa, Tesco, Globus, Hypermarket Albert a dočasně v bývalých prodejnách Interspar. Doporučená cena vč. DPH je 99,90 Kč.

Recept na květákové placičky připravil šéfkuchař La Strada Ristorante, Jan Souček.

Dobrou chuť!

Autor: Kalamáta Papadimitriou

Ingredience:

1 květák

150 g hladké mouky

150 g strouhanky

4 stroužky česneku

1 vejce

100 ml mléka

1 kávová lžička drceného kmínu

olej na smažení

3 polévkové lžíce bílého balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou

250 g bílého řeckého jogurtu

sůl

  1. Květák vaříme v osolené vodě asi 10 minut doměkka.
  2. Pokrájíme na drobné kousky, přidáme vejce, rozmačkaný česnek, mouku, strouhanku a mléko, ochutíme solí a kmínem. Vše dobře promícháme.
  3. Lžící tvoříme menší placičky, které vkládáme do rozpáleného oleje a usmažíme po obou stranách dozlatova.
  4. Jemný jogurtový dresink na placičky připravíme smícháním jogurtu s bílým balzamikovým krémem a solí.
  5. Jako přílohu podáváme bramborovou kaši.

Jak vaří květákové placičky Markéta Hrubešová, se můžete podívat zde.