Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Balzamikové krémy Kalamáta Papadimitriou – nové recepty, grilování, marinády a zálivky

19. května 2015 | 00:00
Prezentace klienta |

Také se už nemůžete dočkat léta, slunce a grilování na zahrádce? Pojďte se společně s balzamikovými krémy Kalamáta Papadimitriou inspirovat nejen dobrotami na gril, zálivkami, marinádami, ale i osvěžujícími dezerty. Chutné recepty pro tuto sezónu připravil šéfkuchař z  La Strada Ristorante, Jan Souček.

Balzamikové krémy Kalamáta Papadimitriou mají široké využití v mezinárodní i naší české kuchyni. Hodí se na ochucení hotových jídel, do marinád, zálivek, polévek nebo omáček. Šéfkuchař Jan Souček oceňuje, že balzamika jsou připravena k okamžité spotřebě, nemusí se redukovat, dobře drží na salátu a jsou vynikající v marinádách. Při přípravě receptů s balzamikovými krémy Kalamáta Papadimitriou pro letošní sezonu vycházel právě z těchto jejich vlastností. V receptech jsou pečená i grilovaná masa, grilovaný camembert, ryby, saláty, polévky i dezerty. Na lahodné recepty ve spojení s balzamikovými krémy se můžete těšit i na stránkách prozeny.blesk.cz.

Marinády, dresinky, zálivky a dipy, které zvládne každý

S balzamikovými krémy lze jednoduše a rychle vykouzlit chuťově vynikající a nevšední marinády, dipy a zálivky. V kombinaci s medem, zázvorem, chilli, jogurtem nebo švestkovými povidly a pivem vzniknou výborné kombinace chutí.

Autor: Kalamáta Papadimitriou

Přivítejte grilovací sezónu stylově! Jednoduchý recept na grilovaná kuřecí křídla v marinádě z bílého balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou

Ingredience:

28 ks kuřecích křídel

200 g hořčice

5 stroužků česneku

5 polévkových lžic kečupu

4 polévkové lžíce bílého balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou

2 polévkové lžíce nasekané petržele

4 polévkové lžíce olivového oleje

sůl

2 cukety

1 polévková lžíce najemno nasekaného čerstvého tymiánu

 

  1. Křídla naložíme do marinády z plnotučné hořčice, kečupu, bílého balzamikového krému, česneku, sekané petržele, soli a olivového oleje. Marinujeme asi 2hodiny, ideálně přes noc. Marinovaná křídla grilujeme na středně rozpáleném grilu.
  2. Cuketu nakrájíme na tenké plátky, které pokapeme olivovým olejem, posypeme najemno nasekaným tymiánem a lehce osolíme. Grilujeme cca 2minuty z každé strany.

 

Kde se dají balzamikové krémy koupit a kolik stojí?

Balzamikové krémy Kalamáta Papadimitriou jsou k dostání v praktické lahvičce o obsahu 250 ml v řetězcích Makro, Billa, Tesco, Globus, Hypermarket Albert a dočasně v bývalých prodejnách Interspar. Doporučená cena vč. DPH je 99,90 Kč.

Informace a tipy pro použití řeckých balzamikových krémů Kalamáta Papadimitriou najdete i na facebooku, na www.papadim.com/cs. Videorecepty s Markétou Hrubešovou zde

Dobrou chuť!