Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Změněni k nepoznání! Takhle vypadá finální dvanáctka v novém kalendáři Proměny

20. listopadu 2015 | 06:00

Již sedmým rokem se známé osobnosti a celebrity svěřují do rukou kouzelných maskérů a šikovných fotografů, kteří je přetvářejí v někoho jiného kvůli jednomu obrázku v kalendáři. Ten má ovšem mnohem hlubší význam. Výdělek z tohoto jedinečného projektu totiž míří do Nadace Archa Chantal.

Na letošním kalendáři se rozhodli participovat opět velmi zajímaví účastníci. Je mezi nimi mnoho zvučných jmen. Jsou to: Jan Budař, Karel Gott, Karel Heřmánek, Bára Hrzánová, Milan Kňažko, Lenka Krobotová, Lilian Malkina, Vladimír Polívka, David Prachař, Jitka Schneiderová a Roman Šebrle. Všichni vypadají úžasně, ovšem největší podíl peněz při dražbě originálních fotografií byl připsán fotce Karla Gotta v roli legendárního kmotra.

Autory kalendáře Proměny jsou fotograf Petr Kurečka a režisér Marek Škarpa a už posedmé se jim podařilo dát dohromady vizuálně silné fotografie a zajímavou sestavu osobností, které se nebály jejich nápadů. „Každý rok sedíme nad prázdným papírem a docela dlouho přemýšlíme, jestli jsme už nevyčerpali všechny nápady. A je pravda, že je to každým rokem těžší a těžší. Už jsme fotili téměř s každým, kdo je pro nás hvězdou v tom pravém slova smyslu, a také už jsme vyčerpali ty nejznámější předlohy pro naše fotografie,“ říká Petr Kurečka.

Marek Škarpa ho doplňuje: „V jednu chvíli ale přijde první nápad, u kterého se zasmějeme, najednou je těch nápadů několik a během pár dní máme na stole víc jmen a předloh, než potřebujeme. Pak přijde další těžký okamžik. A to vybrat tu nejlepší sestavu z toho, co se nám líbí a o čem si myslíme, že se to bude líbit vybraným hvězdám.“

Poznali byste Chantal Poullain jako Kloboučníka?
Autor: Kalendář Proměny 2016, Petr Kurečka a Marek Škarpa, foto: Petr Kurečka, www.kalendarpromeny.cz

Celý výtěžek z letošní dražby, do které bylo zahrnuto i CD Chantal Poullain Chantal – Život na laně, byl téměř půl milionu korun. Těsně za Karlem Gottem se umístila fotografie Báry Hrzánové a hned za ní Chantal. Ani Jitka Schneiderová si nevedla špatně se svou Kočičí ženou. Pokud chcete i vy mít doma tento kalendář, můžete ho objednávat zde: www.kalendarpromeny.cz