Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Nahá krása: Najdete modelky oblečené jen do barev?

21. srpna 2014 | 11:30

Neuvěřitelné! Dokonalé splývají s okolním světem. Krásky pomalované nadanou umělkyní z New Yorku Trinou Merry jsou pro lidské oko téměř neviditelné.

Věnovat se bodypaintingu se Trina začala teprve před osmi lety. "V roce 2006 mě australská rocková kapela Red Painting oslovila, zda bych nemohla během jejich show na jevišti malovat na modelky. To byl můj první pokus o bodypaint a já se do něj pomalu začala zamilovávat. V roce 2010 jsem se pak rozhodla začlenit lidské tělo jako součást okolí," prozradila.

Pro svoji práci samozřejmě používá netoxické hypoalergenní barvy, které na modelky aplikuje štětcem nebo stříkací pistolí a vytváří tak nádherné dočasné krajiny s lidským tělem.

Ve své nejnovější sérii vkomponovala nahé krásky do pestré krajiny New Yorku. "Fascinuje mě ten kontrast mezi ženskou energií modelek a mužskou sílou města. New York je tak agresivní, násilné město, které je obvykle spojováno s muži, přestože zde ve skutečnosti je mnohem více žen. Nicméně, není možné ignorovat ten ambiciózní, násilný podtón a některé poněkud falické mrakodrapy po celém městě." říká Trina.