Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Uřezané hlavy, krev i výkaly! Vtipné rozvodové dorty jsou často hezčí, než ty svatební

20. listopadu 2014 | 13:00

Když existují dorty svatební, proč by nemohly být i rozvodové? Chtělo by to ale zřejmě velkou dávku nadhledu, aby si z nich bývalí manželé mohli spolu (nebo jeden po druhém) ukrojit...

V Americe jsou tyhle dorty velmi populární, ale móda se rychle šíří do světa - většinou si je ale objednávají jen čerstvě rozvedené ženy. Musí se ale pořádně plácnout přes kapsu - třeba Faye Millar z britského Brightonu své kreace s vtipnými postavičkami prodává v přepočtu za 1 700 - 23 000 korun!

Cukrářka Tatjana Rebec ze Záhřebu začala rozvodové dorty péct z legrace. Teď si ale na nedostatek "porozvodových" objednávek nemůže stěžovat. Její cukrárna La Dolce Vita začala na současném trendu, kdy stále více mladých párů upřednostňuje rozvod v podobě velké party, slušně vydělávat.

Pečení a zdobení těhle dortů jí prý navíc opravdu baví. "Někteří chtějí dort s domem rozseknutým napůl, další chtějí rozříznutou postel, jiní třeba ženu křičící 'nedávejte mu psa, nekrmil by ho, dejte ho mně'," říká Rebec, která má v nabídce i dort pro stovku lidí. Ten zájemce vyjde na 5 000 korun.

Propracované rozvodové dorty: Kreativitě se meze nekladou...
Autor: reprofoto INT

Další nápadité rozvodové dorty si můžete prohlédnout v galerii: