Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Je to ještě hezké? Dcera fotí matku v pozicích z Playboye

7. ledna 2014 | 12:40

Fotografka Natalie Kirck (27) požádala svou matku Candance (55), aby jí pózovala na odvážných fotkách v projektu Natural Deceptions. Ochotná matka proto nasadila paruku, svlékla šaty a dodala tomu sexy výraz a nechala se fotit v pózách, které společně s dcerou našla v Playboy.

Vztyčené bradavky, našpulené rty a postoj „femme fatale“, to je projekt mladé fotografky fotící svou vlastní pětapadesátiletou matku. „Vzpomínám si, jak jsem svou první fotku z projektu ukazovala na škole, a jeden z mužů mi řekl, že to není vtipné, že by se moje matka měla stydět,“ vzpomíná Natalie na začátek projetu Natural Deceptions a dodává, že lidé se na fotky dívají jinak, než by měli a kritizují její mámu, místo toho, aby se zamysleli nad tím, že i starší ženy žijí sexuálním životem a mohou být přitažlivé. „Moje matka je často překvapena tím, jak se ztvárňuje „sexy osobnost“, je to totiž diametrálně odlišné od její představy.“

Dcera fotí svou matku v pozicích z Playboye
Autor: www.nataliekrick.com
Stereotypní ženská sexualita

Sedmadvacetiletá fotografka se snaží poukázat novým způsobem na ženskou sexualitu a zkoumat to, jak na sexualitu stárnoucích žen reaguje společnost.

Dcera fotí svou matku v pozicích z Playboye
Autor: www.nataliekrick.com
„K focení mě přiměl můj odpor k dnešní společnosti a kultuře, která udává tón mladých a anorektických žen a sexualita těch starších je naprosté tabu. Mě naopak fascinuje to, jak starší ženy vnímají své tělo. Snažím se vylíčit krásu úplně jinak,“ říká Natalie.