Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Jídla, která vaše děti budou milovat! Talíře plné pohádkových postaviček

18. října 2013 | 12:00

Také bojujete s apetitem svých dětí a marně přemýšlíte, jak do nich dostat nepopulární zeleninu nebo maso? Lee Samantha - maminka od dvou malých holčiček našla řešení. Využít fantazii a lásku k pohádkám.

Představte si, že před vás postavíme talíř, ze kterého se na vás směje Mickey Mouse nebo Sněhurka. Jídlo má úžasné vlastnosti textur i barev, které ale málo kdy využíváme. Možná by se ale čas od času vyplatilo věnovat jeho servírování trošku času navíc. Děti vás za vaši snahu totiž jistě odmění širokým úsměvem.

Nejlepší nápad v domácnost

Hello Kitty
Autor: facebook.com/iamleesamantha

Své o tom ví i maminka Lee Samantha, která řešila problém s jídlem u svojí starší dcery. Ta po narození mladší sestřičky odmítala jíst, a tak Samantha přemýšlela, jak by nepříjemnou situaci vyřešila. Pohádkové talíře u ní doma sklidily takový úspěch, že v jejich vytváření Samantha pokračovala a v současné době je doslova hvězdou internetu.

Rozmyslete si kroky

Připravte svým dětem snídani, oběd nebo svačinku v duchu maminky Lee Samanthy
Autor: facebook.com/iamleesamantha
Kreativní talíře připravíte z jakéhokoliv chodu - snídaně, oběda, svačinky i večeře. Trikem je podle Samanthy Lee pečlivá příprava. Nejprve si namaluje hrubý náčrt a promyslí suroviny, aby zbytečně neplýtvala jídlem. Pak už se jen drží postupu. Talířky servíruje na stůl s celým příběhem - na papír domaluje prostředí a kulisy a její holčičky tak mají k obědu pohádku od začátku až dokonce.

Uvařte si Harryho Pottera

Harry Potter
Autor: facebook.com/iamleesamantha
Líbí se vám Samanthiny nápady? Vyrobit si například "obědového" Harryho Pottera je velmi jednoduché. Budete potřebovat:

  • lepivou rýži
  • mořskou řasu Nori
  • plátkový sýr
  • maso a zeleninu podle chuti

Harry zde figuruje jako příloha, maso a zeleninu proto připravte, tak jak jste zvyklí. Z řasy vystřihněte trojúhelníky na čepici a plášť a malé tvary ze kterých sestavíte oči, brýle, obličej a vlasy. Na doplňky vám skvěle poslouží plátkový sýr, hlavu hravě vykouzlíte z kopečku rýže. Potom už je jenom na vás, jestli ze zeleniny a masa vytvoříte "tajemnou komnatu" nebo je prostě jen dáte na talíř vedle Harryho Pottera.

Nápady na další chody podle Lee Samanthy naleznete v naší fotogalerii.

Autor: brig