Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

To musíte vidět! Roztomilé číči oblékly bundy, saka i paleta

2. října 2013 | 16:54

VIDEO: Pokud existuje způsob, jak se zaručeně dostat do ženského srdce, je to přes kočky. Přišla na to i jedna americká oděvní firma, která čtyřnohé mazlíčky využívá k propagaci svých modelů. A očividně má úspěch.

Módní newyorská značka United Bamboo byla jednou z prvních, jež v roce 2010 nafotili svůj výroční kalendář s kočkami oblečenými do miniaturní verzí modelů, které představili na přehlídkových molech.

Každý z originálních kousků je šitý na míru konkrétní chlupaté modelky či modela. Ty nebylo vůbec snadné vybrat. Z více než stovky koček nejrůznějších ras se jich nakonec vybralo dvanáct. Mezi hvězdami kalendáře najdete britskou modrou, bezsrstou Sphynx, mainskou mývalí i perskou kočku.

Módní značka United Bamboo byla jednou z prvních, které oblékkli kočky do miniaturní verzí modelů, které představili na přehlídkových molech.
Autor: unitedbamboo.com

Nápad pochází z hlavy japonské módní návrhářky Miho Aoki, která je spolumajitelkou značky United Bamboo. Ta prý chtěla povýšit svoji lásku ke kočkám na zcela novou úroveň. A podařilo se jí to.

S kočičím kalendářem značka slaví úspěch už třetím rokem. Ten na rok 2014 je v prodeji od 1. října na stránkách společnosti a zájem o něj je i přes poměrně vysokou cenu, která v přepočtu činí tisíc korun, obrovský.

Kdo by odolal čičinkám v bundě, kabátku, saku či kostýmku... Ostatně i fotograf Noah Shaldon odvedl jako obvykle vynikající práci. Posuďte sami!

Noah Sheldon
Noah Sheldon