Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Módní přehlídka v metru: Stanice se v noci proměnila v přehlídkové molo

1. října 2013 | 12:00

Ve čtvrtek v noci byste ve vídeňském metru marně hledali naštvané cestující, kterým ujelo poslední metro. Namísto toho se stanice proměnila v chrám módy, doplňků a líčení.

Nástupiště stanice metra se na jednu noc proměnilo v módní molo.
Autor: profimedia.cz
Nápad pronajmout si vídeňskou stanici metra Volkstheater a vytvořit v ní na pouhé 3 hodiny "Matro Boutique", se zrodil v hlavě organizátorky Liliany Klein. Ta se nechala inspirovat módní přehlídkou kabelek, pro kterou luxusní francouzská značka stvořila kulisy módního mola, přesně kopírující stanici pařížského metra. Liliana Klein šla ale ještě dál a rozhodla se přehlídku uspořádat na reálném nástupišti.

Vášniví fanoušci módy a nejnovějších trendů mohou namítnout, že tato idea není ničím unikátním. Každoročně se totiž v Berlíně v rámci týdne módy odehraje přehlídka extravagantních modelů přímo ve vagónu německého metra. Avšak myšlenka stvořit molo přímo na nástupišti, doplněná navíc o přímý prodej modelů, je skutečně jedinečná.

Líčení modelek a prodej kosmetiky probíhal přímo ve vagónech vlakové soupravy
Autor: www.facebook.com/CIDCOM
Liliana Klein měla na přípravu Metro Boutique vražedně málo času. V noci ze čtvrtka na pátek, přesněji v 0:35 hodin odjel poslední vlak metra a v 1:00 už začínala samotná přehlídka.

Pouhých 25 minut tedy stačilo na to, aby přímo na nástupišti vzniklo sezení pro návštěvníky, 110 metrů dlouhé přehlídkové molo a malé butiky prodávající předváděné outfity.

Jedinečná módní událost Metro Boutique se odehrála ve vídeňském metru.
Autor: www.facebook.com/CIDCOM
Divákům bylo představeno celkem 32 modelů z letošní zimní kolekce módních značek jako C & A, Jones, Kult, Elisabetta Franchi, s.Oliver a dalších. Pro pobavení sloužil bar s alkoholickými koktejly a dj. Převlékání a líčení modelek pak probíhalo ve vagonech přistavené vlakové soupravy.

Jak tato akce probíhala, si můžete prohlédnout v naší fotogalerii. Co říkáte, uvítali byste podobnou módní akci také ve stanici pražského metra?

Autor: brig