Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nechutné dorty, ze kterých mrazí! Dáte si ohlodanou mrtvolu?

20. června 2013 | 15:16

Hlava oddělená od těla, krvácející srdce, červy prolezlé jablko... Pokud si myslíte, že jde o filmové rekvizity do nového hororu, jste na omylu. Všechno jsou to totiž sladké dortíky. A jejich autorka Sarah Hardy je na své výtvory právem pyšná.

Kreativitě cukrářů se meze nekladou. A když se spojí ještě s fantazií umělce, začnou vznikat neuvěřitelné věci.

Angličanka Sarah Hardy není vyučená cukrářka. Pečení jí nikdy nijak zvlášť nebavilo. Od mládí se věnovala umění a sochařině. Jenže pak přišlo manželství a děti.

"Nemůžete pořád utíkat do práce, když jste se rozhodla zůstat doma a být maminkou na plný úvazek. Tak jsem tady!", vzpomíná Sarah na své rozhodnutí začít péct koláče, dorty a vyrábět sladkosti.

Tihle brouci, slimáci a další havěť jsou vyrobené z čokolády.
Autor: Facebook/Sarah Hardy Cakes

Anketa
Dali byste si dort, který vypadá jako čerstvě rozpůlená mrtvola?
Klidně, vypadá chutně!
60 %
Nikdy, je to zvrhlé
40 %
Hlasovalo: 284 čtenářů
Děkujeme za Váš hlas!
Od svých skromných začátků, kdy její výtvory nevypadaly příliš vábně, Sarah ušla pěkný kus cesty. A ve světe netradičních dortů způsobila nemalý rozruch. její výtvory začínají být slavné.

Dort od ní si objednali třeba i zpěvák Mick Jagger a Jerry Hall. Ohlodaná krvácející mrtvola krásné ženy byla půlnočním překvapením na oslavu 21. narozenin jejich dcery Gruzie.

Ač to může znít neuvěřitelně, i tohle je dort! Objednali si ho Mick Jagger a Jerry Hall na oslavu 21. narozenin jejich dcery Gruzie.
Autor: Facebook/Sarah Hardy Cakes

Dalším "nesmrtelným" dílem téhle kreativní cukrářky je krocaní dort. Přes navenek nepříliš vábný vzhled, není syrová drůbež plná nádivky, ale chutného rumového krému. Kůže je pak celá z marcipánu.

Bizarní dort Sarah připravila pro svou rodinu jako vánoční překvapení. Mezi hosty však sklidil takový úspěch, že teď uvažuje o tom, že ho v budoucnu nabídne i svým zákazníkům.

Ač dort vypadá vážně realisticky, stačil jí na jeho přípravu prý pouhý jeden den. "Kdybych na to měla tři dny," píše na své stránce na Facebooku, "pak bych mu dokázala udělat i vnitřnosti!"

Výtvory cukrářky Sarah Hardy jsou často hodně netradiční...
Autor: Facebook/Sarah Hardy Cakes

Video se připravuje ...