Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Nejlepší kuchařky 2017: Kterou chcete najít pod stromečkem?

  • 14. prosince 2017 | 11:00

    Pokud si ještě lámete hlavu s vánočními dárky, nezoufejte, máme pro vás tipy na nové kuchařky! Na své si přijdou jak zapálení gurmáni, tak amatéři, kteří s vařením teprve začínají. Výběr je opravdu široký a určitě vyberete správně. Pojďme si společně představit několik skvělých kuchařek letošního roku!

  • Nejbarevnější kuchařka

    Kamu - Nejbarevnější kuchařka
    Autor: archiv firem

    Skvělá kuchařka pro vášnivé cestovatele a každého, kdo rád objeví něco nového a nebojí se experimentu. Najdete v ní plno autentických receptů, které autorka posbírala přímo od místních kuchařů a kuchařek, z vietnamské, mexické, čínské, korejské či peruánské kuchyně. Na této gastronomické cestě po světě bychom si nemohli přát lepší průvodkyni – Kamila Rundusová nejenže vařila snad na všech kontinentech, ale může se pochlubit i zkušenostmi u Jamieho Olivera v Londýně, z pražské michelinské La Degustation Boheme Bourgeoise nebo vlastním cestopisným dokumentárním seriálem o vaření pro Českou televizi.

    Nejbarevnější kuchařka. Autor: Kamila Rundusová - Kamu. Tuto 460stránkovou kuchařku pořídíte za 990 Kč



  • Naše hustý kaše

    Naše hustý kaše
    Autor: archiv firem

    Kuchařka, která se hodí každý den. To, jak důležitá je správná snídaně, víme už dávno, David a Jana Borozidisovi vám však poradí, jak na ni. Naučí vás vařit kaše nasladko i naslano, dietní i „divočejší“ a ze všech možných obilovin tak, aby si pochutnala celá rodina. Kaším tak třeba přijde na chuť i ten, komu dosud nejely, a dvě stě stran receptů vám zaručí, že se jich jen tak nepřejíte. Kuchařka je navíc vhodná i pro naprosté začátečníky v kuchyni. 

    Naše hustý kaše. Autoři: David Borozidis, Jana a Emílie Borozidu. K dostání za cca 300 Kč.

  • Kulinárium

    Kulinárium
    Autor: archiv firem

    Šéfkuchaře předních nejen pražských restaurací, televizního moderátora a úspěšného autora Zdeňka Pohlreicha není příliš potřeba představovat. Podle Zdeňka Pohlreicha může vařit každý, stačí, když si osvojí základní principy, a pak už si prý může jenom hrát s tím, co matka příroda nabízí. Kulinárium vám tedy slibuje, že vás nejen naučí 100 receptů, ale hlavně vás v 17 metodikách zasvětí do tajů vaření tak, abyste rozuměli tomu, co se vlastně na pánvi děje, a dokázali si poradit za všech okolností. Zkrátka z vás udělá kuchaře.

    Kulinárium. Autor: Zdeněk Pohlreich. Kuchařku, která navíc díky Pohlreichovu osobitému stylu není žádnou nudnou učebnicí vaření, koupíte za 449 Kč.

  • Sám doma a hladový

    Sám doma a hladový
    Autor: archiv firem

    Trochu hipsterské, dost vtipné a hodně praktické. Tahle kuchařka je ideálním dárkem pro všechny muže, kteří se nechtějí obtěžovat se složitým vyvářením, ale zároveň vědí, že jenom o bagetách a párcích se přežít nedá. Recepty nejsou náročné ani časově, ani na ingredience, jsou nápadité a zvládne je i kuchař amatér. Zábavně psanou knihu plnou tipů na snídaně, obědy, večeře i jídla „na druhý den“ pořídíte za cenu do čtyř stovek.

    Sám doma a hladový. Autor: Matěj Pospíšil. Cena cca 400 Kč

  • Manželé v kuchyni

    Manželé v kuchyni
    Autor: archiv firem

    Manželé v kuchyni je víc než jenom kuchařka. Jiří a Marika Kučovi, autoři foodblogu Kitchen story, na ní pracovali celý rok a kromě receptů ze sezonních potravin kniha zachycuje i atmosféru jednotlivých okamžiků v životě této kreativní dvojice. Výsledek je překrásný: fotky plné nálady, milé příběhy a samozřejmě recepty. Ty jsou pro lepší orientaci označeny ikonkami jako bezlepkové, vegetariánské nebo bez laktózy. Zkrátka kuchařka, která vám dodá chuť nejen do vaření, ale i do života. Za 499 Kč ji seženete přímo na stránkách Manželů v kuchyni.

    Manželé v kuchyni. Autoři: Jiří a Marika Kučovi. Cena 499 Kč

  • Řešíš/Hřešíš

    Řešíš/Hřešíš
    Autor: archiv firem

    Herečka Anna Linhartová dobře ví, že lidé často řeší otázky, kolik a co přesně jíst, když chtějí zhubnout. A potom existují v životě okamžiky, kdy jdou předsevzetí ohledně správné životosprávy stranou a vypadá to, že všechny problémy dokáže vyřešit jen velký kus čokoládového dortu. Řešit, nebo hřešit? Teď máte na výběr díky jednoduché, hravé, bohémsky rozevláté a oboustranně řešené kuchařce, jejíž koncept vás prostě bude bavit.

    Řešíš/Hřešíš. Autor: Anna Linhartová. Cena 349 Kč

  • Levandule

    Levandule
    Autor: archiv firem

    Novinářka a zahrádkářka Lenka Tréglová a grafička, experimentátorka a autorka mnohých receptů Anita Ponešová pro vás napsaly knihu o levanduli. Dozvíte se v ní vše, co o levanduli potřebujete vědět, abyste ji mohli pěstovat, inhalovat, vařit z ní a péct s ní, vyšívat s její pomocí a koupat se v ní. Zavřete tedy oči a přivoňte ke 2. stránce: ocitnete se mezi dlouhými fialovými řádky levandulových polí v jižní Francii nebo v peřinách s vůní sušené levandule v látkovém pytlíčku.

    Levandule. Autoři: Lenka Tréglová a Anita Ponešová. Cena 229 Kč

  • Cukrfree kuchařka

    Cukr free kuchařka
    Autor: archiv firem

    Janina Černá je známá blogerka, která vaří zásadně bez cukru. To ale neznamená, že by její život byl jedno velké omezování. Její kuchařka je důkazem, že i bez cukru může být život sladký. Recepty v této knize jsou nízkofruktózové, většina z nich je také nízkosacharidová s větším obsahem tuků a všechny jsou zároveň bezlepkové. Inspirujte se novými a netradičními recepty. 

    Cukrfree kuchařka. Autor: Janina Černá. Cena 299 Kč. 

  • Štěstí na talíři

    Štěstí na talíři
    Autor: archiv firem

    Díky nové kuchařce nutriční terapeutky Lady Noskové začnete vařit zdravě, ale hlavně velmi chutně. V této knize vás čekají talíře plné chutného, zdravého a barevného jídla. Budete štíhlí, a to bez stresu a v pohodě. Klade důraz na kvalitní suroviny a perfektně vyladěnou skladbu stravy. Text knihy doprovází nádherné fotografie.

    Štěstí na talíři. Autor: Lada Nosková. Cena cca 400 Kč

  • Vietnamská kuchařka s rodinným příběhem

    Vietnamská kuchařka s rodinným příběhem
    Autor: archiv firem

    Kromě Kulinária vydává Zdeněk Pohlreich ve svém nakladatelství Sevruga první neautorskou kuchařku manželů Tuana a Lan s názvem Vietnamská kuchařka s rodinným příběhem. Manželé v Česku úspěšně provozují pravá vietnamská bistra. Začtěte se do inspirativního příběhu pracovitých a pokorných manželů, kteří si s neutuchající energií vybudovali v Česku nový domov. Objevte díky nim svět omamných vůní a lahodných vietnamských pokrmů. Vybrat si můžete ze známých, ale také neobvyklých receptů. 

    Vietnamská kuchařka s rodinným příběhem. Autoři: Lan a Tuan. Cena 399 Kč

  • Bezlepkové (sladké a slané) pečení

    Bezlepkové sladké a slané pečení
    Autor: archiv firem

    Trpíte celiakií nebo jen hledáte nové nápady, jak ozvláštnit váš receptář? Bezlepkové pečení vás dostane zajímavými a chutnými recepty, které vám zpříjemní chvíle strávené v kuchyni. Různé sladké a slané dobroty omámí nejedny chuťové pohárky. Kniha je vhodná také pro začátečníky, protože obsahuje základní recepty na těsta a popisky použitých surovin. Dozvíte se také, k čemu je při pečení lepek a jaké existují vhodné alternativy. 

    Bezlepkové (slané a sladké) pečení. Autor: Sabrina Sue Danielsová, Dagmar Reichelová. Cena 249 Kč

Autor: red
Video se připravuje ...