Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Policisté zadrželi muže za krádež kola. Ten jim předestřel snad tu nejhloupější výmluvu!

Policejní auto SR.
7. srpna 2017 | 20:38

O mužích zákona existuje snad ještě více vtipů než o blondýnách. Takže není divu, že si někteří lidé mohou myslet, že nemají pod čepicí a zbaští každou koninu, kterou jim kdo navykládá.

Takhle si naběhl i zloděj, který v slovenském Trenčíně ukradl kolo. Devětatřicetiletý Polák Wojciech využil nepozornosti cyklisty Vladimíra, který jen na okamžik zaskočil do obchodu s koly. A když po pár vteřinách vyšel ven, zjistil, že jeho vlastní je fuč.

„Krádež jsem šel hned nahlásit na policii a ani ne po hodině a půl mi volali kamarádi, že moje kolo našli stát u bankomatu a přivolali policii,“ popsal pro deník Čas.sk. situaci okradený Vladimír. Zakrátko se mužům zákona podařilo vypátrat i povedeného Wojciecha a při jeho výslechu chtěli znát okolnosti činu.

Polák jim ale drze tvrdil, že kolo koupil v parku, a to za 100 euro, což je zhruba 2 700 korun. Fór byl v tom, že Vladimírovo kolo nebyl žádný vehykl, ba právě naopak. Šlo o „skvost“ za víc než 200 tisíc korun, na nějž si sám Vladimír musel půjčit. Takže jen blázen by uvěřil tomu, že takové kolo někdo prodá pouze za zlomek jeho skutečné ceny…

Policisté to tedy nebyli. Vladimír po této zkušenosti svůj poklad jistě už nespustí z očí. A vykutálený Polák? Tomu vzhledem k ceně kola hrozí až dva roky vězení.

Autor: red
Diskuse ke článku
.
Související články
Video se připravuje ...