Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C

Věčný problém: Jak si vybrat dokonale padnoucí podprsenku?

22. července 2017 | 19:47

Nákup podprsenky je noční můrou nejedné ženy. Aby dobře seděla, nikde neškrtila, byla z vyhovujícího materiálu, měla požadovanou barvu a ještě vypadala krásně… 

Dávno pryč jsou doby, kdy se dalo vybírat jen z několika velkostí a značek. O barvách a materiálu ani nemluvě. Dnes stačí se obrnit trpělivostí, zatnout zuby a vydat se na třeba i dlouhou cestu za hledáním značky, jejíž podprsenky vám padnou jak ulité. Poradíme, jak si tuto pouť ulehčit. Základem úspěchu je znát základní parametry: velikost obvodu a košíčků.

Jak zjistit obvod?
Správně zvolená podprsenka musí sedět při zapnutí na prostřední háčky. Později půjde jak povolit, tak utáhnout. Pokud podprsenku po zapnutí na zádech odtáhnete víc než pět centimetrů od těla, znamená to, že potřebujete jinou, s menším obvodem. Když se vám zařízne do trupu, chce to naopak větší velikost.

Jaký košíček je akorát?
U perfektně sedící podprsenky musí její okraj bezvadně sedět na prsou, nesmí se zařezávat, rozhodně by mezi ním a ňadry neměla být mezera a vršky košíčků budou hladké, nikoli zkrabacené. Pokud se něco z toho děje, máte na sobě špatně zvolený kus. Buď jde o nesprávnou velikost, anebo střih.

Řada žen má jedno z ňader větší než druhé. Pokud je rozdíl menší, skryje to kvalitní vyztužená podprsenka, která opticky rozdíl vyrovná. Při větším rozdílu je dobré volit podprsenku s vyndavacími vycpávkami. U většího prsu ji odstraníte a u menšího ponecháte.

Jak poznáte perfektně sedící podprsenku?
Zapínání musí být ve stejné výšce jako spodní přední díl, nesmí vyjíždět nahoru či dolů. Přechod mezi košíčky a prsy musí být hladký. To si nejlépe prověříte, když si na podprsenku oblečete hladké tričko vaší velikosti. U správně zvoleného kusu se ramínka nezařezávají, ale ani napadají.

Autor: red
Diskuse ke článku
.
Související články
Video se připravuje ...