Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Móda je umění i konzum, tvrdí návrhářka Denisa Nová

22. července 2017 | 16:14

Návrhářka Denisa Nová patří mezi špičku českých oděvních designérů. Kromě svých kolekcí se zabývá i projekty, jako je např. navržení oblečení pro zaměstnance jednoho hotelu v Zanzibaru.

Podle úspěšné návrhářky Denisy Nové je „oděv možností vyslovit pocit“, proto také své kolekce prvoplánově nestaví na módních trendech. „V každém momentu tvorby hledám nadčasovost. Často se nechám vést materiálem a podřizuji mu výslednou formu. Mám ráda materiály přírodní,“ popisuje na svých internetových stránkách.

„Hedvábí před zpracováním pereme, namáčíme. Stává se zvadlým. Tímto způsobem upravený materiál působí až melancholicky. V pohybu je pak oděv smyslný, ušlechtilý,“ píše s tím, že vysoká kvalita, čistota zpracování a často rukodělný detail je samozřejmostí. Její kolekce S/S 2017 je téměř celá v barvě písku, lidské kůže. Doplňující barvou je tyrkysová, limetková, černá.

„Kolekce je střihově velmi jednoduchá, některé konstrukce jsou až základní. Jiné nenápadně složité, to když je nutné, abych nalezla a zdůraznila určitou tělesnou linku. Tvar oděvu často určí až doplňky,“ dodává ke své kolekci Denisa Nová, podle jejíchž slov móda je umění i konzum. Uvedla to v rozhovoru pro server ženy.cz. Jak prozradila magazínu Marianne, kromě svých kolekcí si najde čas i na projekty, jako je navržení oblečení pro zaměstnance jednoho hotelu v Zanzibaru.

Autor: red
Diskuse ke článku
.
Související články
Video se připravuje ...