Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Vytvořte si originální parfém vrstvením vůní. Budete originální!

22. července 2017 | 14:52

Nenašla jste na trhu vůni, která by vám přesně sedla. Nevadí, poradíme vám, jak si „stvořit“ vlastní a být tak jedinečná. 

Vůně je možné na sebe vrstvit. Lze kombinovat i zcela odlišné typy vůní. Je ale třeba dodržet některá pravidla:

1. Tón v tónu. Pokud preferujete kosmetiku s vůní kytek a poté použijete ještě květinový parfém, vůně se nebudou tlouct, ale naopak se doplní a déle vydrží.

2. Parfém na nejprokrvenější místa. Parfém je nejlepší nanášet na více prokrvená místa pokožky, jako jsou loketní a podkolenní jamky, vnitřní strana zápěstí, krk, výstřih nebo oblast pupíku. Použitím hydratační kosmetiky si zajistíte, že vůně opět vydrží déle.

3. Kombinovat vůně. Nebojte se experimentovat. Vůně, které vrstvíte, nemusí mít vždy stejný základ. Záleží na vašem čichu. A zda jste zabodovala, vám prozradí i reakce okolí.

4. Začněte tím dominantním. Aby se kolem vás nešířil těžký odér, pamatujte, že je třeba jako první použít nejsilnější vůni a až na ni případně vrstvit toaletní vodu a lehký sprej.

5. S nejsilnější vůní šetřete. Nejste si jistá, která z vašich oblíbených to je? Stačí udělat malý test. Stříkněte v koupelně do vzduchu své oblíbené vůně a pak ji asi na čtyři minuty zavřete. Vůně, již cítíte ihned po otevření dveří, je ta dominantní.

Autor: red
Diskuse ke článku
.
Související články
Video se připravuje ...