Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dívka je nejmladší miliardářkou světa. Z jejího jmění se vám protočí panenky!

1. června 2017 | 16:33

Je mladá, krásná a neskutečně zazobaná! Norská juniorská šampionka v jízdě na koni Alexandra Andresen je nejmladší miliardářkou na světě. Krom toho, že exceluje ve sportu, je totiž i dědičkou rodinného impéria.

Norská dědička Alexandra Andresen (20) je podle časopisu Forbes nejmladší miliardářkou na světě, její jmění časopis odhadl na 1,18 miliardy dolarů (v přepočtu 29 miliard korun). Spolu se svou o rok starší sestrou Katharinou se staly miliardářkami poté, co na ně otec Johan H. Andresen převedl 84% podíl rodinné společnosti Ferd, která se zabývá finančnictvím, investicemi a obchodem s nemovitostmi. Každá z nich tedy nyní vlastní 42 % tohoto impéria.

Alexandra Andresen vyrostla ve zlaté klícce, o čemž svědčí i její účet na Instagramu. Mladá dědička si užívá luxusních dovolených, netradičních večírků a svůj volný čas věnuje jízdě na koních. Andresen je zároveň juniorskou šampionkou v koňské drezuře a stala se i modelkou jezdeckého oblečení společnosti KingsLand. Na rozdíl od profilů jiných zástupců „zlaté mládeže“ se ale zdá, že norská dědička je výrazně skromnější a uctivější.

„Cítím velkou zodpovědnost. Svým způsobem si nejsem jistá, že si to zasloužím, ale chci pomáhat rozvíjet Ferd a učinit ho ještě lepším. Chci najít cestu, jak se odvděčit, ale myslím, že to bude těžké. Díky zdrojům naší rodiny jsem dostala mnoho příležitostí, zejména v jízdách (na koni), ale to si žádá i velký kapitál. Jen peníze nestačí k úspěchu,“ prozradila mladá dědička v rozhovoru uveřejněném na stránkách její společnosti.

Text publikoval server blesk.cz.

Autor: lm
Diskuse ke článku
.
Související články
Video se připravuje ...