Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Foto: Patricie Solaříková zazářila na premiéře v divadle. Vysloužila si potlesk vestoje!

24. května 2017 | 18:02

Herečka Patricie Solaříková excelovala v Branickém Divadle ve světově proslulé komedii francouzského dramatika Marca Camolettiho Na správné adrese. V Braníku ji nastudovali v nové úpravě, a to pod názvem Na správné adrese aneb Holky z inzerátu. 

Z Paříže, kde měla v roce 1966 premiéru, je děj přesunut do současné Prahy. Odkvétající kabaretní hvězda Stella v podání skvělé Uršuly Klukové pronajímá v centru metropole luxusní byt. A tak se společně na jedné adrese ocitnou ještě klavíristka Julie, malířka Žofie a PR manažerka Marie. Všechny se nezávisle na sobě rozhodnou radikálně změnit život, a proto si každá podá inzerát. Tím začíná kolotoč nečekaných záměn.

V roli manažerky se představila Karolína Hlaváčková, která se alternuje s Kristýnou Podzimkovou, učitelku hry na klavír ztvárnila Andrea Bulišová a ústřední postavu, malířku Žofii, zpodobnila právě Patricie Solaříková, známá jako Tereza Jordánová z úspěšného seriálu TV Nova Ulice.

V mužských rolích zazářili Ondřej Lechnýř, Vladimír Senič, ředitel Branického Divadla Václav Čížkovský a syn Pavla Trávníčka Pavel Dytrt. Ten si pochválil skvělou partu, jakou prý jinde zatím nezažil. Patricie Solaříková, jejíž to byla divadelní premiéra, se svěřila, že se cítí úžasně. A není divu, když diváci tleskali dokonce vestoje.

Autor: red
Video se připravuje ...