Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Rodinná trágédie: Herec a komik Murphy zemřel! Podlehl vážné nemoci

23. dubna 2017 | 22:16

Zhoubné leukémii ve středu 12. dubna 2017 podlehl oblíbený komik, který se celý život živil humorem a herectvím. Tyto dvě činnosti dokázal dokonale skloubit, a tak Hollywoodu a fanouškům bude velmi chbět…

Charlie Murphy (57), bratr známějšího Eddieho Murphyho (56), zemřel v nemocnici v New Yorku, kde zrovna podstupoval sérii chemoterapií. Komikova smrt zaskočila a hluboce zasáhla jeho příbuzné a přátele, jelikož se zákeřnou leukémií odvážně bojoval několik let a v posledních týdnech se jeho stav neustále lepšil. Hrozné je, že i Charlieho žena zemřela na rakovinu, a to pouhé tři roky před ním. Pár měl spolu tři děti.

Charlie Murphy byl slavný herec a komik. Účinkoval v řadě stand-up komedií, které jsou v Americe velice populární. Rovněž se podílel na sepsání scénářů a produkci několika filmů, v nichž hrál jeho mladší bratr.

Sourozenci začínali jako stand-up komici v 80. letech 20. století. Později Eddie dostal nabídku účinkovat v populární televizní show Saturday Night Live, díky které pak dostal svou první filmovou roli. Charlie se rozhodl zůstat u stand-up komedií. Vždy tvrdil, že to „souznění s publikem“ mu nic nenahradí. A publikum ho milovalo a bude mu chybět… Lístky na jeho vystoupení šly vždy na dračku, vyprodány byly několik měsíců dopředu. 

Autor: red
Diskuse ke článku
.
Související články
Video se připravuje ...