Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jak poznáte, že vás kolegové v práci nesnáší?

...
20. dubna 2017 | 14:39

Máte pocit, že vás vaši kolegové nemají rádi? Podle webu Business Insider existuje deset varovných signálů, které vám pomohou poznat, jak jste na tom…

Negativní vztahy s kolegy v práci jsou nežádoucí překážkou a je třeba je změnit dříve, než bude pozdě. Samozřejmě není možné, aby vás všichni kolegové měli rádi, ale co je moc, to je moc. V nenávistné atmosféře se špatně pracuje a na zdraví, především duševním, vám také nepřidá.

A jak poznáte, že vás vaši kolegové nenávidí? Zde je deset zmíněných varovných signálů, které ve spolupráci s odborníky sestavil web Business Insider:

1. Věřte svému pocitu. Nelíbí se vám tón nebo způsob, jak s vámi kolega v práci komunikuje? Pokud zjistíte, že je negativní pouze vaším směrem, zřejmě vás opravdu moc nemusí.
2. Nenavazuje oční kontakt. Když se vám kolega nedívá do očí, pak vás buď nemá rád, nebo vás nerespektuje.
3. Vyhýbají se vám.
4. Nevšímají si vás. Jasným signálem je, když vás nezdraví.
5. Nekomunikují s vámi.
6. Zkřížené ruce na prsou. Hodně odhalí gesta a postoje. Zkřížené ruce na prsou značí, že vás zrovna nemusí.
7. Nevyhledávají osobní komunikaci. To, že kolega, který sedí kousek od vás s vámi komunikuje mailem, také naznačuje, že není vaším příznivcem.
8. Nezajímají se o váš osobní život.
9. Neustále s vámi nesouhlasí. Když vám skáčou do řeči či mají tendenci zavrhnout vaše skvělé nápady, značí to, že vás nemají rádi.
10. Nesmějete se spolu. V okamžiku, kdy dobrá nálada ve vaší přítomnosti klesá, evidentně není něco v pořádku. Zřejmě se s vámi kolegové necítí příjemně.

Autor: red
Diskuse ke článku
.
Související články
Video se připravuje ...