Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Nejoriginálnější dárky k Vánocům najdete na náměstí Václava Havla

  • 9. prosince 2016 | 10:57

    Nikoho snad nepřekvapí, že v předvánočním období je třeba nabídnout širokou paletu krásné originální tvorby designérů hned dvakrát. A tak bude možné si zimní Dyzajn market prohlédnout, prohmatat a projít jak v sobotu a v neděli 10. a 11. prosince, tak o víkend později 17. až 18. prosince.

  • Dyzajn market není jen o nákupech

    Video se připravuje ...
    Český design: Toulavé boty do hospody • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

    Rychle se přibližující vánoční svátky volají i po pohodlí a zvolnění přepjatého tempa. Proto je na oba dva víkendy připraven návštěvníkům i pestrý doprovodný program. Divadla, performance, představení knihy, hudební kapely, ale i poezie. Zimní Dyzajn market tak bude nejen předvánočním tržištěm, ale i místem inspirativního odpočinku.

  • Sobota 10. 12. 2016

    Video se připravuje ...
    Český design: Magdalena zahájila boj proti igelitovým sáčkům. • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

    První den Dyzajn marketu zahájí divadlo pro děti, kdy za nitky loutek budou tahat herci Divadla B René Krupanský a Radek Beran, a to v představení Malý pán. „Možná stejně jako Malý pán zjistíte, že když vám něco schází, najdete to, po trmácení se světem a bojích s obludami, docela blízko. Vlastně za rohem,“ dodávají autoři k pohádce.

    Odpoledne se návštěvníci zaposlouchají do poezie básnické skupiny Zlatoválky. Tón soudobého básnění uslyší ve čteních několika autorů a autorek.


    Posledním bodem doprovodného programu sobotního dne bude kapela Jakub Doležal Quartet. Tato jazzová čtveřice sestává z renomovaných hudebníků, v čele s – jak již název napovídá – tenor-saxofonistou Jakubem Doležalem. Ten má za sebou bohaté zkušenosti na poli mnoha žánrů a hudebních projektů (Los Quemados, Žáha, Petr Kalfus Sextet). S kvartetem natočil v lednu tohoto roku první autorskou desku VillageYears, na jejíž skladby se budete moci těšit.

    Video se připravuje ...
    Český design: Šperky na tělo, které vám budou závidět • VIDEO: Adam Balažovič

  • Neděle 11. 12. 2016

    Video se připravuje ...
    Český design: Dřevěná dobrodružství pro děti • VIDEO: Adam Balažovič

    Nedělní program bude usilovat o návštěvníkovu pozornost hned několikrát. Den začne opět pohádkou, tentokrát Divadla KAKÁ, které vystoupí s Vánočním příběhem, autorskou pohádkou o českých tradicích, v níž diváci nahlédnou do „čtyř oken čtyř příběhů“. Je třeba sledovat je bedlivě, protože kdo ví, v co se nám výjevy za okny promění…


    Brzy odpoledne na pozadí kytarových akordů a cajonového bubnování nejeden návštěvník možná zaslechne pronikavý zvuk ukulele – to vše od uskupení Joska a Kiki. Kdo přijde, ten uvidí, že „v jejich barvité tvorbě, která dělá radost celé rodině, se zrcadlí celý vesmír“, jak dodávají samy písničkářky.


    A pokud si bude chtít zákazník užít stříbrnou adventní neděli již opravdu vánočně, potěší ho uskupení Zkoleduj se se svými koledami trochu jinak.

Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...