Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Kam na víkend: Tenhle víkend bude úplně k nakousnutí! Vyrazte a pochutnejte si

  • 20. října 2016 | 13:30

    Pokud rádi zkoušíte nová jídla, bude tenhle víkend pro vás jako dělaný. Do Prahy i Plzně se sjedou food trucky z celé Evropy, pochutnáte si i na filmovém festivale o jídle ale, pokud jste milovníky designu, nejen že nakoupíte desénové vychytávky, ale přitom můžete ochutnat i božské palačinky. Tak neseďte doma a hurá do ulic.

  • Minidyzajn


    Autor: archiv
    Pošesté za éru komorních dyzajnových setkání se 22. října potkáme v Kavárně co hledá jméno na Smíchově. Před rokem vyrostla na místě bývalé, polorozpadlé truhlárny, velmi příjemná netradiční kavárna propojená s malou galerií, kde dokážete zapomenout na ruch velkoměsta. Vpít se do sedačky a pochutnat si na výtečné kávě či vegetariánské pochutině. Specialitou kavárny je také pop-up kuchyně, které se během této akce zhostí Mikey´s Little Sins. Kluci, kteří z palačinek a lívanců dovedou vytvořit netradiční zážitek. Mikey’s Little Sins totiž nemají nic proti drobným hříchům, vášni a touze, kterou bezuzdně pouští do svých specialit. #minidyzajn není jen prodejní dyzajnovou akcí, je to hlavně akce o setkání, popovídání si bez davů a v klidu. Je pro každého, kdo se chce dozvědět více o dyzajnérech a jejich tvorbě. Bude na vás čekat dvacet designerů a akci ukonči v šest večer vystoupení Sama Humanse. Více o akci. 

  • Festival filmů o jídle


    Autor: archiv
    O víkendu, od 21. do 23. října, proběhne v Praze první FILM FOOD FEST. Na všechny milovníky dobrého jídla a ty, které zajímá, co jedí, čeká skutečně bohatý program - na dvě desítky dokumentárních filmů, včetně prezentací a diskusí s těmi nejlepšími experty, edukativní street food party, kde se návštěvníci mohou naučit naporcovat kance, poznat a ochutnat všechny stupně kvašení cideru nebo se poučit o kvásku. Nádavkem pak pestrý výběr kvalitních stánků, kde mohou diváci ochutnat ledacos z toho, co uvidí na plátně. Víkendový program uzavře v neděli Velká žranice – ráj pro všechny zahrádkáře, balkónaře, komunitní pěstitele a samozásobitele, kteří zde budou moci zúročit a podělit se o plody své práce. Více se dozvíte.

  • Naučte se vařit


    Autor: archiv
    Jídlo je čím dál tím více v kurzu, a pokud se naučíte vařit, budete z toho profitovat nejen vy, ale i celá vaše rodina. Nehledě na to, že láska prochází žaludkem a pokud chcete udělat dojem na muže, může vám k tomu dopomoci právě kurz vaření s Chefparade. Tento víkend probíhá výuka vaření vietnamských specialit, ale také se budou připravovat ty nejlepší burgery. Podívejte se, co všechno pro vás připravují. 
  • Food truck show

    Autor: archiv
    Největší představení food trucků z celé Evropy v ČR se uskuteční 22.října na Výstavišti Holešovice a druhý den 23. října v Plzni, v industriálním areálu bývalé Papírny. Jedním z prvních historických food trucků byl vůz v pojetí prodavače jídla Waltera Scotta z roku 1872. Scott vyřízl okénka v malém krytém voze, zaparkoval před kanceláří novin na Providence Rhode Island a prodával novinářům a tiskařům sendviče, koláče a kávu. Vznikl tak nový směr ve stravování, který využívali především dělníci na stavbách či úředníci v kancelářích. V posledních letech se tento trend pojízdných občerstvení, který byl doposud převážně výsadou USA, pomalu stěhuje do Evropy. Mezi největší evropské food truckové komunity patří Italové, Francouzi a překvapivě také Poláci. Návštěvníci festivalu se tak mohou těšit nejen na specility jednotlivých food trucků, které často souvisí se zemí či regionem jejich původu, ale také na výtvarnou stránku a uměleckou kreativitu s jakou se tyto automobily zdobeny a přestavovány. Informace o festivalu zde

  • Nové menu podle masterchefa Miroslava Kaliny


    Autor: archiv
    S přicházejícím chladnějším obdobím potřebuje naše tělo pořádně zahřát a zasytit, proto zvolil sympatický šéfkuchař ze soutěže Masterchef už na začátek svého menu polévku z červené čočky, která povzbudí nejenom tělo, ale i ducha. O čočce se totiž tvrdí, že vnáší do života štěstí a dokáže bojovat proti neuróze, depresi a stresu. Menu doplňuje ještě bagetqa s uzeným vepřovým kolenem nebo s úžasnou kombinacíkuřete, hub a chilli. I dietářky si přijdou na své, protože fit řada se také mimořádně povedla. Nejlepší je dýňový chleba s uzeným pstruhem a salátem s řepy, jablek a vlašských ořechů. Zajděte ochutnat.

  • Pohádkové bytosti na Žofíně


    Autor: archiv
    Pohádkový Palác Žofín otevře své dveře všem princeznám, čarodějům, zombie a dalším příšerkám v sobotu 22. října 2016 od 15 hodin. Říše plná pohádkových bytostí nabídne spoustu zábavy a děti si užijí pohádkové dobrodružství po Slovanském ostrově. V rámci bohatého programu se mohou návštěvníci těšit na Jaroslava Uhlíře, pásma písniček, výrobu skleněných lucerniček, malování na obličej, pohádkovou kuchyni, čertovskou školu či pohádkovou stezku po ostrově. Vstup na akci je zdarma! A každý, kdo přijde v pohádkovém kostýmu, obdrží dárek!

Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...