Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Kam o víkendu a příští týden: Kouzelník, sexy výstava i pivní festival

koláž
29. září 2016 | 13:08

Tentokrát je nabídka opravdu pestrá. S dětmi se vyřádíte v kostýmech Star Wars, ale můžete jet zadarmo vlakem z Prahy do Plzně na pivní festival. Podívejte, co dalšího jsme pro vás vybrali. 

Fotograf festival

Mámo, tentokrát fotím já!
Autor: shutterstock

Největší fotografický svátek roku je tu. Nabitý program již šestého ročníku Fotograf Festivalu zavede návštěvníky do známých galerií, ale také do tropického skleníku nebo hydrologického ústavu. Výstavy, performance a přednášky s ústředním tématem kultura a příroda představí bezmála dvacítku českých umělců a stejný počet zahraničních hostů. Vstupné na akce je zdarma. Další informace zde

Pilzner fest vlakem zdarma

akce
Autor: archiv

Narozeninový vlak Pilsner Expres vyrazí na Pilsner Fest v sobotu 1. října ze zastávky Praha hlavní nádraží, a to v 10:30. Vlak zastaví ještě v dalších čtyřech zastávkách a jeho finální stanicí bude Plzeň, místo vzniku tradičního ležáku. Už cestou se o pivní a narozeninový zážitek všech cestujících postarají šenkýřky v dobových kostýmech s hudebním doprovodem. Ty také doprovodí všechny gratulanty z plzeňského nádraží až k branám pivovaru na oslavu 174. narozenin. Vlak odveze návštěvníky Pilsner Festu také zpět z oslavy. Z Plzně vyrazí na cestu z hlavního nádraží ve 23:30 a do Prahy dorazí v 01:00 v neděli 2. října. Informace 

Nekonečno snů

akce
Autor: archiv

Teprve jednadvacetiletý kouzelnický talent, Michal Nesveda, připravuje na 2.10. premiéru unikátní kouzelnické show Nekonečno snů. V Divadle na Vinohradech předvede mladý kouzelník strhující představení ve stylu největších kouzelníků světa, jako jsou David Copperfield a další. Představení se dočká více než dvaceti repríz, vstupenky jsou již v prodeji. Více informací. 

Star wars víkend

akce
Autor: archiv

O víkendu 28. 9. – 2. 10. stačí přijít do Hamleys ve svém oblíbeném Star Wars kostýmu a zábava začíná. Zkrátka nepřijdou ani ti, kdo žádný kostým ještě nevlastní, v Hamleys pro ně totiž budou připravené. Stačí si vybrat, zapózovat třeba s Darth Vaderem, a nechat se na památku vyfotit profi fotografem. Tím ale zábava se Star Wars zdaleka nekončí. Co takhle si vyzkoušet světelné meče nebo si zahrát Star Wars Monopoly a otestovat své dovednosti slalomem s droidem BB8? Nebudou chybět ani nové Star Wars NERF. Ti, kdo se nebojí vzít osud Star Wars postav do vlastních rukou, dostanou příležitost v souboji postav na dálkové ovládání. Tak co myslíte, ovládnete Sílu?

Usmějte se a pomozte neslyšícím

...
Autor: Shutterstock

Organizace Tichý svět pořádá 5. října prodejní akci u příležitosti Mezinárodního dne úsměvu. V devíti stanicích metra budou slyšící a neslyšící zaměstnanci Tichého světa kolemjdoucím prodávat sladký koláček s motivem úsměvu. Prodej se uskuteční od 8 do 15 hodin ve stanicích metra Pankrác, Nám. Míru, I. P. Pavlova, Radlická, Karlovo Náměstí, Florenc, Nám. Republiky, Můstek a Muzeum.  Prodávající budou mít na sobě modré mikiny s motivem smajlíka. Akce popularizuje problematiku neslyšících: úsměv řekne víc než tisíc slov. Výtěžek z prodeje pečiva putuje na sociální služby společnosti Tichý svět, která již 10 let pomáhá neslyšícím v ČR.

Chlupatice v galerii Vltavín

akce
Autor: archiv

Nejznámějším výtvorem umělkyně Aleny Krupčíkové jsou bezesporu její chlupatice. Díla vytvořená z pubických chloupků lidí po celé Evropě, které jí je posílají poštou. Ke svým čtyřicátým narozeninám si dala dárek, výstavu v galerii Vltavín, kde můžete kromě tohoto, trochu nestandardního díla obdivovat i další její práci. Například slabikář pro dyslektické děti. Výstava má název Forty kisses a vernisáž je 4. září.

Robert Vano

akce
Autor: archiv

5. října bude v Obchodním domě Kotva zahájena výstava MEMORIES módního fotografa Roberta Vana. Expozice nabídne Vanovi fotografické vzpomínky a na celkem čtyřiasedmdesáti vystavených snímcích poprvé představí především jeho barevnou tvorbu. Výstava navazuje na stejnojmennou fotografickou knižní novinku, jejíž křest se uskuteční v rámci vernisáže. Kniha se skládá z více než sto devadesáti barevných a černobílých fotografií, které vznikaly od roku 1968 až po současnost. Výstavu připravila Galerie Tančící dům poprvé netradičně v partnerském prostoru Obchodního domu Kotva.

Video se připravuje ...