Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nejšílenější módní úlety: Boty z trusu nebo vycpaná antilopa jako kabelka

  • Úlety
    18. prosince 2014 | 11:30

    Módní návrháři už opravdu někdy nevědí, co roupama dělat. Protože už totiž vlastně bylo všechno vymyšleno, předhánějí se designéři, kdo z nich vytvoří šílenější kreaci, která jde proti veškerým obecným pravidlům. Podívejte se na některé z nich!

  • Blýskavá plynová maska

    Módní návrhář Dan Glover při tvorbě obutí pro dostihové fanoušky nezapomněl ani na muže.
    Autor: profimedia.cz
    Netradiční model ve stylu pana Tumnuse, fauna z populárních fantasy příběhů Letopisy Narnie, vytvořil návrhář Dan Glover na zadání britské sázkové on-line společnosti Betfair ke stému výročí prestižního dostihu Cheltenham Festival. Kopyta kozaček imitujících nohy koně jsou vyrobena z uhlíkových vláken, tělo boty z více než 5 000 koňských žíní. Jeden pár extravagantních "kopýtek" z limitované edice v přepočtu vyšel na čtyřicet tisíc korun. Výtěžek z prodeje netradičních bot šel však naštěstí na charitu.
  • Kopýtka na jehlách

    Ledvinka z antilopy
    Autor: archiv Carlee Fernandez
    Svět si zvykl na kabelky z krokodýlů, boty z hadů, parádu z pravých kožešin, kvůli které vymírají zvířata. Losangeleská nadějná návrhářka Carlee Fernandes tuhle zvrácenost podtrhla kolekcí luxusních zavazadel. Cestovní kufry jsou z bůvolích a příruční tašky z kozích hlav. Kolik výstředníků si bude dávat peněženku do vypreparované antilopy v podobě tzv. ledvinky?
  • Boty ze sloního trusu

    Boty z trusu
    Autor: profimedia.cz
    Britský návrhář a extravagantní umělec Insa, který se specializuje na dámskou obuv, vytvořil střevíčky z lisovaného sloního trusu. Model má pětadvacet centimetrů vysoké jehly a je zdoben malbou plus perlami. Těžko říci, kdo si tuhle luxusní recyklaci exkrementů oblékne na nožku...
  • Ledvinka z antilopy i s hlavou

    .
    Autor: archiv Reni

     

     

     

    Mladý latinskoamerický návrhář Gianfranco Reni způsobil v Mexiku na týdnech módy šok. Jeho kreativní připomínka znovu aktuálního army stylu se stala tématem konverzace. Nic víc ani míň. Atrakce s krátkou životností... Možná výzva pro nějakou revoltující hvězdičku, která neví jak zaujmout.

  • Díry za desetitisíce

    Díry za desetitisíce
    Autor: archiv Balmain

     

     

     

    Uznávaný módní dům Balmain si nejspíš ze značek chtivých lidí dělá legraci. Roztrhané triko z kolekce pro rok 2010 totiž v přepočtu stálo neuvěřitelných třicet tisíc korun. Na tolik si Balmain cení černou, uvnitř svršku všitou etiketu. A určitě se našla řada výstředních parádníků, kteří si tento výstřelek připomínající triko válečného hrdiny opatřili.

Klíčová slova:  móda, úlety, trus, kopyta, extravagance
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...