Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Nejošklivější psi světa! Tyhle příšerky byste doma mít nechtěli

8. července 2014 | 11:00

Odpor, zděšení, nevolnost... Při pohledu na tyhle "roztomilé" psí kamarády vám možná hrůzou budou vstávat vlasy na hlavě. Tihle čtyřnozí mazlíčci jsou totiž nejošklivější na světě!

Předkus, křivé nebo chybějící zuby, deformované tělo, vypelichaná srst. Někteří jsou oškliví od přírody, jiní třeba kvůli tomu, že utrpěli těžké popáleniny. Ale jak se říká, krása není všechno. Obrovskou láskou a oddaností to určitě tihle mazlíčci svým majitelům vynahradí.

Podívejte se na galerii nejošklivějších psů světa:

Mezinárodní soutěže o nejošklivějšího psa světa v Petalumě v Kalifornii se letos konala už po šestadvacáté. Tříčlenná porota každoročně hledá toho nejohyzdnějšího psa. Účastníky přitom hodnotí ve třech kategoriích - zkoumá charakter zvířete, neobvyklé rysy a "přirozenou ošklivost".

Tohle jsou nejošklivější psi světa
Autor: Reuters
Tentokrát se vítězem stal Peanut (Burák), čínský chocholatý pes, který kvůli popáleninám přišel o velkou část kůže na hlavě. "Nemá pysky. A nemá ani oční víčka, takže oči nemůže zavřít a pořád mu slzí," popsala jeho problémy majitelka Holly Chandler z Greenville v Severní Karolíně.

Ta si Peanuta jako dvouletého odvedla z psího útulku, kde strávil devět měsíců a léčil se po prodělaných popáleninách. "Chceme ho použít jako hvězdu na plakáty, které ukážou, co všechno se může stát týraným zvířatům," plánuje. Na boj proti týrání zvířat věnuje i výhru ve výši 1500 dolarů.

Video se připravuje ...