Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Jarní outfit: inspirujte se českými filmy

Inspirovat se filmovými postavami, můžete i co se stylu týče
14. dubna 2014 | 11:45

Velikonoce se blíží – a aby vás podle staročeského pořekadla beránek nepokakal, musíte si do svého šatníku pořídit něco nového. Na rozhodnutí, jakým apartním kouskem si uděláte radost, zbývá už jen několik málo dní. Nepodléhejte pomíjivým módním trendům a inspirujte se hrdinkami českých filmů v podání nejkrásnějších českých hereček.

Nemusíte se zatěžovat sháním lístků do kina – kreace nápaditých českých kostýmních výtvarnic můžete ve čtveřici poutavých českých komedií zhlédnout ve vašem domácím on line biografu IVIO.cz.


Zemský ráj to napohled

Zemský ráj to na pohled
Autor: archiv

Tereza Voříšková si v komedii Ireny Pavláskové zahrála dívku Gábinu. Ta musí v křehkém čase dospívání čelit hned dvěma pohromám – normalizaci 70. let a nejrůznějším „tatínkům“, s nimiž se pokouší soužít její matka. Je důležitější mužný boj proti komunistům, nebo ženská schopnost všechno ve zdraví přežít? Tehdy dvacetiletou herečku oblékala do svěžích variací na módu 70. let kostýmní výtvarnice Jarmila Konečná (držitelka Českého lva za jiné dobové historické drama - Ve stínu).
http://ivio.tv/3751/Zemsky-raj-to-napohled


Pasti, pasti, pastičky

V tragikomedii režisérky Věry Chytilové si Zuzana Stivínová zahrála mladou veterinářku Lenku, která se pokouší najít životní rovnováhu poté, co byla znásilněna dvěma muži (Tomáš Hanák, Miroslav Donutil). Protože nedoufá, že by se dočkala oficiální spravedlnosti, rozhodne se Lenka násilníky za trest vykastrovat. Úkolu obstarat hrdinčinu garderobu se ujala režisérčina dcera Tereza Kučerová, která nápaditě spojila hrdinčinu prozaickou profesi s lakonickou dramatičností jejího domácího šatníku.
http://ivio.tv/3710/Pasti-pasti-pasticky

Pasti, pasti, pastičky
Autor: archiv


Mazaný Filip
Soukromý detektiv Phil Marlowe (Tomáš Hanák) si váží své profesionální cti, platících klientů a poctivé whisky. Většinou se mu však do cesty připlete nějaké osudová krasavice mařící jeho plány... V parodii na klasické detektivky, kterou natočil scenárista a režisér Václav Marhoul, vnadnou Velmu ztvárnila Vilma Cibulková. Kostýmy evokující mondénní Hollywood 40. let pro ni navrhla výtvarnice Jaroslava Procházková.
http://ivio.tv/3607/Mazany-Filip


V peřině
Kostýmní výtvarnice Jaroslava Pecharová, nositelka Českého lva za historické drama Bathory, v komediálním muzikálu V peřině oblékala do pestrých kostýmů Lucii Bílou. Populární zpěvačka se v rodinném filmu objevila v roli brýlaté maminky, která spolu se svou rodinou zažívá barvité dobrodružství ve snovém polštářovém světě – přímo v peřinách. Šmrncovní kostýmy zpívající a tančící hrdinky vynikají zajímavými, inspirativními detaily.
http://ivio.tv/919/V-perine

Video se připravuje ...