Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Záhadné bublinky na Marsu vysvětleny

24. února 2014 | 00:00
Prezentace klienta |

Mají mimozemšťané bublifuk? Znali marťané bublinkovou koupel? Nové zjištění vrhá na vesmírné bublinky nečekané světlo!

Není to tak dlouho, kdy pracovníci z Astronomického výzkumného institutu se sídlem v Alpách identifikovali sérii záhadných bublinek na povrchu planety Mars. Protože nešly pořídit dostatečně ostré snímky, bylo nutno tuto záležitost blíže prověřit. Po rychlé konzultaci přesměrovala Mezinárodní kosmická agentura NAPSA trasu vesmírné sondy Curious, která měla celou záhadu rozlousknout.

Podle původních pozorování se bublinky pohybovaly. Dokonce se zdálo, že na sebe vzájemně reagují a pomáhají si překonávat pustá skaliska, která povrch Marsu pokrývají. Spekulovalo se o výskytu živých organismů, případně doposud utajené civilizaci, jejíž existenci předpověděl v sedmdesátých letech 20. století obskurní fantasta Erich von Bubliken.

Když sonda Curious dorazila na místo výskytu bublinek, našla pouze prach a vzorky nezajímavých hornin. Práce Astronomického výzkumného institutu byla podrobena šetření a vše se nakonec ukázalo jako roztomilý omyl. Pozorování totiž prováděl mladý vědec se slabostí pro čokoládu Milka Bubbly. Během své směny na ni měl takovou chuť, že viděl bublinky úplně všude!

„Od té doby, co jsem poznal Milku Bubbly, nemyslím na nic jiného a veselé čokobublinky mi létají před očima od rána do večera. Je to krásné, ale příště si v práci budu raději dávat pozor,“ sdělil médiím. Vědci z institutu se složili a rozeslali čokoládu Milka Bubbly jako omluvu do všech partnerských výzkumných ústavů. A vida, díky tomuto gestu došlo k bližšímu navázání vědeckých kontaktů. „Ty čokolády nás rozesmály a zároveň neuvěřitelně stmelily. Chuť do práce je nyní mnohem větší. A jak se říká, víc hlav víc ví, takže co se týče života na Marsu, možná se v brzké době dočkáme nečekaných objevů,“ potvrzují partnerské organizace ve svém otevřeném prohlášení.

Tento článek je samozřejmě smyšlený, ale jestli vás pobavil, vyzkoušejte zábavnou aplikaci Bublinkovač, kterou pro vás přichystala čokoláda Milka Bubbly. Můžete vyhrát lahodné odměny a vytvořit si originální fotky na váš facebookový profil. Dopřejte sobě a svým blízkým radost, jemnost a zábavu. Milka Bubbly – úsměv v každé čokobublince.

Video se připravuje ...