Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Test osobnosti: Projděte dveřmi a zjistíte, jací jste

Tak jaké dveře si vyberete a co o vás prozradí?
14. února 2014 | 08:00

Dveře jsou nádherný symbol, procházíme jimi dovnitř nebo ven a pokaždé za nimi může čekat něco nového a nepoznaného. Je jen na vás, kterými dveřmi si zvolíte projít a co prozradí o vaší duši a povaze. Možná se budete divit, co se o sobě všechno dozvíte.

1. Zajímavá osobnost

Jste zábavná osobnost, máte ráda všechno vzdušné a světlé. Váš život je o péči o druhé a také o radosti z maličkostí, jakou ve vás může vyvolat vůně oblíbené svíčky či čerstvý chléb z pekárny. Pravděpodobně máte zálibu v cestování a poznávání cizích kultur. Chcete každému skutečně dopřát a vytvořit srdečnou atmosféru se vám daří velmi snadno. Důležité pro vás je zapamatovat si, že pokud budete potřebovat pomoc vy, netřeba se bát o ni požádat.

 2. Perfekcionalista

Podle našeho testu osobnosti máte rádi jasné, čisté, přímé záležitosti, překáží vám zbytečné přikrášlování reality či chození kolem horké kaše. Možná mermomocí zápasíte o to, aby byl váš život perfektní, ale... Nechybí vám něco? V práci se snažíte a na své zásluhy jste hrdá. Ale i když tvrdě pracujete, ať už v zaměstnání nebo ve škole, neměla byste zapomínat na svůj osobní rozvoj, své skutečné já. Život je o hledání rovnováhy, pestrosti a vytváření nezapomenutelných zážitků. Pokud máte pocit, že už dlouho chodíte po vyšlapaných stezkách, vyzkoušejte jinou cestu. Možná vás překvapí!

3. Nepředvídatelná

Vybrala jste si třetí dveře? Je zřejmé, že jste nepředvídatelná osobnost a lidem, které si pustíte do života, připadáte velmi zajímavá. Jste všestranná a dobrá ve více směrech. Jste také umělecká duše a to se může projevit různým způsobem. Dokážete vytvořit z ničeho úplný poklad, cizí vám nemusí být například second-handy. Umíte vdechnout život starým věcem. Možná vám je dobře, když jste zalezlá doma, kde máte vlastní svět, ale pamatujte, že sem tam z něj třeba vyjít ven. Je čas sjet z oblaků zpátky na zem!

4. Sentimentální duše

Osobnostní test prozradil, že jste sentimentální duše a občas umíte být trošku dramatická. Máte v sobě osobnost umělce, díky tomu se ráda projevujete psaním, hudbou nebo v jiném druhu umění. Vaše povaha je dvojitá - jednou jste otevřená a přátelská, jindy uzavřená a užíváte si samotu. Myšlenky a problémy si často necháváte pro sebe. I když si myslíte, že by je nikdo nepochopil, zkuste se otevřít a sdílet je s druhými. Budete se pak cítit mnohem lépe. Hluboko v duši můžete být nespokojená, ale před ostatními se budete tvářit, že jste v pořádku. Uvědomte si, že ostatní se s vámi chtějí podělit o své pocity a chtějí, abyste se s nimi o ty vaše podělila také.

5. Neustále zaneprázdněná

Je pro vás velmi důležité zapadnout a mít pocit, že jste paní každé situace. Ve vašem životě se stále něco děje a jen když jste výkonná, cítíte se dobře. Vaše zaneprázdněnost může vést k tomu, že se budete muset třeba chvíli zastavit a zorientovat se v situaci. Kromě toho, co chce vaše tělo? Relaxování není hřích tak například v pondělí úplně vypnete. Dopřejte si čas na to, abyste zjistila, co vás vlastně baví. Vyzkoušejte například nové hobby, které nepatří do vašich každodenních kolejí. Objevujte sama sebe, i když to má být prostřednictvím oddechu. Život není závod.

6. Sebevědomá

Jste sebevědomá osobnost, citlivá na detaily. Můžete působit jako pohodová osobnost, co má ráda vzrušení, avšak uvnitř jste to stále vy. Na svém vystupování si dáváte záležet a zajímá vás, jak vás vidí ostatní. Například v autě nebo doma máte pravděpodobně nepořádek. Občas jdete sama proti sobě, což může být zničující. Život člověka, který je plný protikladů, asi není jednoduchý, že? Nezapomínejte zhluboka dýchat a relaxovat. Ne vždy musíte potěšit ostatní a vyhovět všem. Snažte se zjistit, jakými ve skutečnosti chcete být a co chcete opravdu dělat.

7. Minimalistka

Jste přímý minimalista, který má stále něco na práci. Staráte se o druhé a svůj čas věnujete všemu, jen ne sobě. Jste trošku sentimentální, takže se ráda obklopujete vzpomínkami a věcmi, které vám něco připomínají. Rodina a přátelé, ti jsou pro vás důležití, udělali byste pro ně všechno. Sami sebe v životě nekladete na první místo a to vás dělá spokojenými a naplňuje pocitem bezpečí. Co by však vás potěšilo? Co by vám zpestřilo a zpříjemnilo život? I když vám život dává úkoly, jste matka či manželka, učitelka nebo manažerka. Stále je to váš život. Zastavte se a zamyslete nad tím, jak chcete, aby vypadala vaše budoucnost. Každý pochopí, že chcete, aby se i vám děly krásné věci. Carpe diem užívej dne.

8. Zábavná a hravá

To, že jste zábavná a hravá povaha, vás udržuje věčně mladou. I když jste bezstarostná a snadno se s vámi vychází, jsou přeci jen oblasti vašeho života, ve kterých jste méně sebevědomá a máte obavy. Máte problém sama sebe zorganizovat, často nevíte co s problémem ve vaší hlavě, kde ho začít řešit. Možná jste hrdá osobnost, ale musíte se naučit mít sama sebe ještě více ráda. Dejte si čas a objevte své skryté já prostřednictvím sebevyjádření. Jak se právě teď projevujete světu? Pamatujte, že ve vašem okolí jsou lidé, co vám rádi pomohou. Ale musíte jim dát najevo, že jste jejich snahu pomoci schopni přijmout. Život bude hned lehčí, když si lidi pustíte blíže k tělu.

9. Všechno vyřešíte

Vybrala jste si v testu deváté dveře? Jste nepředvídatelná osoba, která vždy ví, jak dát věci do pohybu. Jste úžasná v řešení problémů a to vás dělá na vaší úspěšné cestě životem šťastnými. Máte ráda, nekomplikované věci a spokojíte se i s průměrem. Vždyť proč byste měla chtít něco víc? Je jednoduché vás potěšit a vy ráda těšíte druhé. Oprava sousedovy toalety, ptačí budky, potěšit maminku či pomoc příteli se zařizováním domu - jste vždy tu, abyste podala pomocnou ruku. Pamatujte si, že život je výjimečný. Je v pořádku, pokud si občas dopřejete něco speciálního. Protože i vy jste speciální!

10. Spolehlivá

Jste osoba, která dokáže upřímně ocenit stabilitu a jistotu. Dá se na vás spolehnout a jste pyšná na svou zálibu v detailech a kvalitě. Vždy víte, co dostane. Do ničeho totiž neinvestujete předtím, než si ověříte, že to stojí za to. Milujete bezpečnost a ochranu v každé oblasti vašeho života. Nepotřebujete mít nic navíc, pokud v tom nevidíte smysl nebo užitek. Je možné, že ve vás dřímá kreativní duše, kterou však z nějakých důvodů nechcete nechat se projevit. Možná je to psaní, hudba či jiné umění, zatím jste si ze svého nadání však neudělali zaměstnání. Máte pocit, že vaše problémy jsou jen vaše a ostatní jimi nepotřebujete zatěžovat. Mějte na paměti, že ukázat své pravé já světu, nebo dejme tomu alespoň sousedům, není hřích. Jsme všichni jen lidé.

Video se připravuje ...