Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Barbie není ztělesněním reálné ženy, brání se designér Matell

Barbie
11. února 2014 | 08:00

Panence Barbie už je 55 let. Divíte se, že nestárne? A co teprve její dlouhé nohy, orgány drtící pas a neustále propnuté špičky? Designer firmy Mattel se brání: Barbie nikdy neměla být ztělesním reálné ženy!

Tvůrci panenky Barbie čím dál častěji čelí narážkám, že proporce "plastové ikony" jsou v reálném životě nesmyslné. Hlavní designér Kim Culmone se rozhodl veřejně promluvit a své dílo ubránit. 

"Panenka Barbie nikdy nebyla navržena podle proporcí skutečné ženy. Její tělo je štíhlé především proto, aby se malým nadšenkyním dobře oblékala," říká Culmon. Díky dlouhým nohám a útlemu pasu se prý dá s panenkou hrát mnohem lépe, než s těmi ostatními, "tlustými". 

Barbie má tetování a růžové vlasy.
Autor: profimedia.cz

Chtějí být jako ona

Stále ovšem přibývají ženy, které se mermomocí chtějí tomuto ideálu přiblížit, a to nejen výrazným make-upem, blond barvou a růžovými oblečky, ale také řadou plastických úprav. Tyto ženy jsou ovšem panenkou Barbie natolik posedlé, že jim "pouhé" prohlášení jejího tvůrce nestačí.

Idol Ken

Pokud si myslíte, že po vzhledu plastové hračky touží jen ženy, pletete se. Stále častěji se setkáváme i s příběhy mužů, kteří zatoužili podobat se drahé polovičce Barbie, Kenovi. 

Video se připravuje ...