Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Udělejte si pořádek v peněžence: Vyhoďte účtenky a zbavte se drobných!

Trvá vám nekonečně dlouho, než v peněžence najdete to, co opavdu hledáte? Možná v ní máte zbytečný nepořádek.
4. února 2014 | 11:00

Peněženka narvaná k prasknutí, ve které nikdy nenajdete to, co potřebujete, je důvěrně známá nám všem. Ve většině případů za to ovšem nemůžou štosy papírových bankovek (škoda), ale nepořádek, kterého je třeba se jednou provždy zbavit!

Zbytečné karty, slevové poukázky, staré účtenky, nepotřebné vizitky i utržené vstupenky - to vše máme v našich peněženkách. Udělejte si v té své konečně pořádek, poradíme vám, jak na to.

Říkáte si, proč se vlastně vyplatí mít pořádek v peněžence? Je to jednoduché! Přeplněná peněženka se může lehce poškodit. Ani se nenadějete a váš kožený "miláček" může například popraskat nebo se z něj vytrhne cvoček na zapínání. 

1. Pryč s účtenkami

Nepřítelem číslo jedna a hlavním pachatelem nepořádku v našich peněženkách jsou papírové útržky. Často se lidem stává, že společně s nimi vyhodí i papírovou bankovku. Proto se jejich skladování v peněžence opravdu nevyplatí. Pokud chcete mít přehled o každé své platbě a skladování účtenek se neodhodláte vzdát, pořiďte si na ně speciální pouzdro, aby nezabíraly místo ve vaší peněžence. 1075366:gallery:true:true

2. Revize karet

Vyndejte z peněženky všechny karty a důkladně promyslete, zda je opravdu nutné je nosit denně s sebou.

Nutné: Občanský průkaz, řidičský průkaz, karta zdravotní pojišťovny, platební kartu a jakoukoli kartu, kterou potřebujete do zaměstnání.

Zbytečné: Slevové a dárkové karty, vizitky a karty s datem objednání k lékaři - tyto karty mějte uložené doma a do peněženky si je dejte jen, když víte, že je budete v daný den opravdu potřebovat.

3. Zbavte se drobných

Přehršel drobných se také může podepsat na stavu vaší peněženky. Snažte se jich proto při placení zbavit a když vám přece jen po nákupu zbudou, vždy je umisťujte do speciální přihrádky na kovové mince, kde neporuší povrch peněženky ani nenatrhne papírové bankovky.

Video se připravuje ...