Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Elektronické cigarety škodí stejně jako ty normální, prokázala studie

U některých elektronických cigaret je podle francouzských odborníků množství některých jedovatých látek dokonce vyšší než u normální cigarety.
7. ledna 2014 | 14:00

Nová studie prokázala, že tolik populární novinka, elektronická cigareta je stejně nebezpečná a zdraví škodlivá jako běžné cigarety!

 

Francouzská studie prý ve výparech elektronických cigaret několika různých značek, objevila nebezpečné chemikálie, jako jsou formaldehyd a akrolein a to v množstvích, které mnohdy převyšovaly hodnoty, které obsahují běžné cigarety. Ve Francii se na základě této studie rozhodlo ministerstvo zdravotnictví, uvalit stejné podmínky na prodej a užití elektronických cigaret, jako mají běžné cigarety. Kouření na veřejných prostorách nevyjímaje.

U některých elektronických cigaret je podle francouzských odborníků množství některých jedovatých látek dokonce vyšší než u normální cigarety.
Autor: Shutterstock.com

Ovšem na druhou stranu profesor Igor Burstyn z Drexelské univerzity je vůči této francouzské studii značně skeptický. Sám totiž provedl jeden z nejrozsáhlejších výzkumů na téma zdravotní bezpečnosti elektronických cigaret, které doposud existuje. Prozkoumal spousty studií, které na toto téma vznikly po celém světě, zahrnující více než 9000 subjektů. Tato data prý ukazují na to, že vystavování se výparům a škodlivým látkám z elektronických cigaret není zdraví škodlivé. Tak teď babo raď!

Video se připravuje ...