Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Je tohle ještě umění? Muž se fotí se ženami kolem krku

19. prosince 2013 | 12:00

Někdo nosí kolem krku stříbrnou lišku, někdo šátek, jiný zase nahou ženu. Newyorský umělec Nate Hill (36) se fotí se ženami obtočenými kolem svého krku a vydává to za umění.

Kontroverzní šestatřicetiletý umělec Nate Hill, který žije v New Yorku si kariéru postavil na docela kuriózním kousku. Oblečený ve smokingu se totiž fotí s polonahými nebo zcela nahými ženami, které si zkrátka hodí kolem krku. Fotografie nejsou nijak profesionálně na úrovni, některé jsou dokonce foceny jen mobilním telefonem, přesto ale vyvolávají vášnivé diskuze.

Nate Hill
Autor: Instagram.com
Umění s vyšším posláním

Podle Nate Hilla se ale nejedná jen o nějakou exhibici, ale o umění, které bojuje proti rasismu. Projekt, který byl zahájen před čtyřmi měsíci čítá již více jak 7 500 snímků, které by měly poukazovat na to, že černý muž si klidně může začít s bílou ženou a není na tom nic špatného. „Nechci lidem říkat, co mají dělat, jen chci, aby se zamysleli nad svými činy,“ říká. Nate Hill je sám míšeného původu „Jsem napůl černý a napůl bílý a rozhodně se neidentifikuji jako černoch.“

Nate Hill
Autor: Instagram.com
Feministky a twitter jsou proti

Jeho projekt vyvolává pozitivní reakce zejména u mužů, naopak ženy jsou rázně proti a berou jeho fotografie jako znevažování žen. On sám s trochou nadsázky přiznává „Ano, ve fotkách jsou ženy pouze šátky a já jsem středobod.“ Jeho názor se ale nelíbí provozovatelům twitteru a facebooku, a tak mu zablokovali účet, stejný osud jej čeká i u instagramu, kde zatím vehementně postuje svá dílka.

Video se připravuje ...