Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Hitparáda zlozvyků: Čím nás dokážou vytočit kolegové?

Máte někdy pocit, že byste své kolegy nejraději zabili? Nejste v tom sami!
15. prosince 2013 | 10:00

Mlaskají vaši spolupracovníci v kanceláři u jídla? Říhají nebo mluví příliš hlasitě do telefonu? To jsou jen střípky z žebříčku TOP nejnepříjemnějších zlozvyků, které většina lidí v práci u druhých nesnáší.

Není člověk ten, aby vyhově idem všem

A na pracovišti, kde většina lidí tráví každý den hodiny a hodiny času, to platí dvojnásob. I těm velmi snášenlivým jedincům často začnou postupně lézt na nervy věci, kterých by si dřív možná ani nevšimli.

Říká se tomu ponorková nemoc a je to logický důsledek toho, že spolu lidé tráví celé dny ve více či méně uzavřeném prostoru. Některé zlozvyky ale vadí takříkajíc na první dobrou. Které to jsou?

Hlasité telefony

...
Autor: shutterstock.com
Jedním z nejhorších zlozvyků je příliš hlasité telefonování. Ostatní se soustředí na práci a někdo z kolegů řve do telefonu jako na lesy. Mnohdy nevhodné, intimní a podobně nepříjemné informace se tak nesou široko daleko.

Věčné větrání a průvan

...
Autor: Shutterstock.com
Otevřít či neotvírat? I to je otázka. Problém je, když například v ženském kolektivu sedí pohromadě dámy v různém věku. Některým může být v kanceláři příliš teplo, jiným příliš zima a vznikají tak konflikty kvůli větrání. Jedné je chladno, protože má nízký tlak. Druhé je horko, protože je v přechodu a má návaly. Třetí bolívají uši z průvanu. A konflikty jsou na světě.

Mlaskání a drobení na stolech

...
Autor: Shutterstock.com
Hodně lidem vadí, když jejich kolegové svačí nebo při práci pořád něco chroupou , mlaskají a drobí všude kolem sebe. Je to nepříjemné hlavně pro ty, kteří se třeba zrovna snaží držet dietu nebo se stravovat jinak, možná zdravěji. Anebo se jim jen nechce poslouchat podobné zvuky.

Aromatické obědy

...
Autor: shutterstock.com
Spousta lidí nechodí v práci v poledne na obědy, ale nosívají si baštu do kanceláře. Když se jedná například o bůček s česnekem nebo jiná, řekněme více aromatická jídla, může to být pro okolí velmi zatěžující. Klasikou jsou třeba i vajíčka na tvrdo nebo rybičky.

Když nevonět, aspoň nepáchnout

...
Autor: profimedia.cz
Když se dělala na téma zlozvyků v práci anketa, kolem třiceti procent lidí odpovědělo, že jim u kolegů chybí nedostatek hygieny – málo si zřejmě čistí zuby nebo nechodí k zubaři, nejspíš se dost často nesprchují, nepoužívají antiperspiranty či deodoranty a velmi slušně řečeno, prostě nevoní.

Naboso

...
Autor: Shutterstock.com
Záměrně nakonec jsme si nechali věc, která se v hitparádě otravných zlozvyků umístila možná pro někoho překvapivě na prvním místě! Lidem totiž podle všeho nejvíc vadí, když si jejich kolegové v kanceláři zouvají boty nebo dokonce chodí bosky. A netolerují se ani vyšmajdané bačkory.

Autor: rie
Video se připravuje ...