Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Škola lámání: Trénink, nebo týrání dětí?

5. prosince 2013 | 12:30

Holčičky, které se chtějí stát gymnastkou na vrcholné úrovni, navštěvují speciální mongolskou "školu lámání". Tohle mučení dětí je pro tamní obyvatelé naprosto normální. Fotky jsou ovšem více něž děsivé. Posuďte sami.

Při pohledu na fotografii se vám dělá nevolno? Přijde vám to spíše jako nelidské mučení? Ano, nám také, ale v asijských zemích je touha po medailích tak silná, že se tohle týrání malých dětí stalo doslova trendem.

Asijské týrání

Nejedná se jen o dívky, do speciálních tréninkových center denně docházejí i chlapci. V některých zemích dokonce děti odvezou kilometry daleko a svou rodinu smí vidět jen jednou do roka.

Pot, slzy a krev...

Slabším jedincům mohou popraskat šlachy nebo povolit klouby a pak jsou vráceny svým rodinám, protože o ně stát přestane mít zájem. Z těch nejsilnější a nejohebnějších se pak stávají olympijští reprezentanti, kteří jsou sice úspěšní, ale dětství prožili v bolesti.

Jak dlouho bude svět tohle týrání tolerovat je ve hvězdách. Obhájci lidských práv se totiž bojí asijských velmocí, a tak raději dělají, že se nic neděje.

...
Autor: profimedia.cz

Video se připravuje ...