Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Toužíte po neokoukaných vánočních dárcích? Navštivte holešovický Fashion Market

28. listopadu 2013 | 08:30

Přemýšlíte, co nadělit rodině nebo přátelům, ale nemáte chuť nakupovat pořád ty stejné věci, které vidíte každý den v obchodech? Co takhle letos nakoupit dárky od mladých českých designerů? Na víkendovém Fashion Marketu jich nalaznete více než sto na jednom místě.

V pořadí sedmý pražských Holešovice Fashion Market, nebo-li trh nezávislé módy, šperků a designu startuje již tento pátek a v halách číslo 7 a 8 na pražské holešovické tržnici ho můžete navštívit až do neděle.

Letos má podtitulek Naděluj stylově, který zvěstuje blížící se Vánoce a říká tak jasné poselství - nakupte pro sebe i své blízké dárky, které jsou neotřelé, netradiční a originální.

Co zde seženete?

Steampunková briž Vážka, Skynet, 399 Kč
Autor: archiv firem
Nemyslete si, že Fashion Market je jen pro mladé a bláznivé. Bez problémů tu nakoupíte dárky klidně i pro babičku. Vybírat můžete od broží, přes designové šperky až po kabelka, tašky nebo módu.

V záplavě úchvatných pánských i dámských tašek si vaši pozornost určitě zaslouží polská designová značka Goshico, která se proslavila plsťovými modely s typickou folklorní výšivkou. Návrhy jsou inspirovány evropským a celosvětovým lidovým stylem. Výběr barev není nikdy náhodný, a každá taška vás překvapí svým vnitřkem.

Aktovka z bezpečnostních pásů BLK 72-13, Zaspas, 1690 Kč
Autor: archiv firem
Podpořili byste raději českého designera? Pak se zkuste podívat na české, dámské i pánské tašky, kabelky a aktovky vyrobené z vyřazených bezpečnostních pásů. Tento jedinečný nápad vznikl v hlavě mladé studentky architektury, která je ráda originální, ráda tvoří něco nového a netradičního a nespokojí se jen tak s něčím. A protože materiálů je okolo nás moc a většina z nich už řádně okoukaná, zkusila použít něco, co už jednou vlastní život žilo. A tak vznikla značka ZasPas.

Dárky pro stylové muže

Dřevěný motýlek Buteo, BeWooden, 1090 Kč
Autor: archiv firem
Má váš partner jedinečný styl a ocenil by něco, co na ulicích běžně nepotkáte? Co takhle pořídit mu originální doplněk k obleku? Pokud si potrpí na totální extravaganci, jistě ho potěšíte dřevěným motýlkem BeWooden.

Vlněná a ručně šitá šedo-červená károvaná kravata, Bubibubi, 550 Kč
Autor: archiv firem
Raději byste přeci jen něco trošku klasičtějšího? zastavte se u stánku značky Bubibubi. Její zakladatelé jsou totiž, dle svých slov, naprostí blázni do kapesníčků do saka. Nakoupíte zde ručně šité kapesníčky nebo kravaty v mnoha vzorech a barvách. Dejte s Bubibubi Česku sty, který mu chybí.

Originálně i pro děti

Dětské džíny Pampaliny, Habika, 550 Kč
Autor: archiv firem
Stylová móda se nemusí týkat jen dospělých, ale také vašich ratolestí. Na zimu jim pořiďte třeba kalhoty Pampaliny od Habika, které bez problému nacpete do kozaček nebo sněhulí a navíc v nich vaše dítko rozhodně nezapadne nejen do sněhu, ale také do davu.

Hračka UglyDoll Ice Bat, Ugly Doll, 279 Kč
Autor: archiv firem
Protože ponožky a oblečení pod stromečkem příliš velkou radost neudělá, zastavte se také u stánků s designovými hračkami. Roztomilé plyšáky do kapsy i do postele seženete u UglyDolls a české návrhářky jménem Rosallia.

Dárkový box s ručně vyrobenými čokoládovými pralinkami - 9ks, Čo-Xo Čokoládovna, 195 Kč
Autor: archiv firem
Mimo oblečení a doplňky se na Fashion Marketu v Holešovicích můžete těšit také na ručně vyrobené pralinky a lanýže z čokoládovny Čo-Xo, doprovodný program nebo delikátní občerstvení.

Nemáte li cestu do Prahy, jste nemocní nebo prostě nemáte čas, nezoufejte. Většinu prodejců z Fashion Marketu naleznete prodávat i na internetu. A ukázku jejich originálních produktů naleznete v naší fotogalerii.

Autor: Brigita Zemen
Video se připravuje ...