Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jíte správně jablko? Dozvíte se ve videu!

Víte, že většina lidí jí jablko špatně?
8. listopadu 2013 | 11:30

Existují věci, které jsou zkrátka samozřejmostí. Nebe je modré, tráva zelená a jablko okusujeme okolo ohryzku, který společně s jadýrky vyhazujeme. Chlapci z amerického pořadu Foodbeast našli způsob, jak správně pojídat tohle oblíbené ovoce, aby nešlo ke zbytečným ztrátám.

V instruktážním videu uvidíte mladíka, který vám názorně ukáže, jak většina lidí konzumuje jablko. Tento způsob označí tvůrci pořadu za špatný a rázem vám usměvavý "sympaťák" předvede, jak správně jablko okusovat.

Žádný odpad

Muž na videu začíná jablko kousat nikoli ze strany, jak jsme zvyklí, ale zespoda. S prvním polknutím mizí z jablka i "bubák", který se údajně může jíst stejně jako jadérka. Po dalších pár kousnutích není po jablku ani památky.

Zbytečné plýtvání

Podle tvůrců pořadu se klasickým pojídáním jablka vyhodí 20-30% do koše. Tento výsledek je donutil k tomu, aby vymysleli správný způsob, který si osvojí lidé po celém světě.

Je tenhle styl pojídání jablka opravdu lepší nebo se jen tvůrci snažili pošpinit slavné logo Apple? A co na tento způsob říkáte vy?

Video se připravuje ...