Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Poslední výstřelek módy! Kabelka, která vypadá jako nákupní taška

3. října 2013 | 11:00

Nebaví vás po městě chodit s igelitkou ze supermarketu? A co byste řekli na super módní a super drahou kabelku, která vypadá přesně jako igelitka ze supermarketu? Právě takové byly totiž představeny na letošním londýnském Fashion Week.

Módní návrhář Ashish Gupta není ve světě módy žádným nováčkem - oblékal už i takové hvězdy jako Katy Perry nebo dokonce Madonnu. Tento rodák z indického Dilí už dlouhá léta žije v Londýně a každoročně představuje svoje kolekce v rámci londýnského týdne módy.

Netradiční design kabelek představil návrhář Ashish na londýnském týdnu módy
Autor: facebook.com/londonfashionweek

U Ashishe už jsme zvyklí na kombinování sportovního stylu a hromady flitrů a ve stejném duchu se nese i jeho nejnovější kolekce jaro/léto 2014. Na molu tak měli návštěvníci letošního London Fashion Week možnost vidět jeho roztrhané flitrové jeansy nebo vzorované tepláky v kombinaci s pestrobarevnými topy a látkovými teniskami. No, nestává se často, že bychom na přehlídkovém molu neviděli žádné jehlové podpatky.

Čím ale Ashish letos naprosto uchvátil byly doplňky, které zvolil k doladění svých outfitů. Vedle pestrobarevných ponožek a punkových účesů pak především kabelkami, věrně kopírujícími plastové tašky, které dostanete při nákupu v supermarketu. Plastový vzhled Ashish docílil, jak jinak než flitry a design hravě upravil v duchu reálných obchodních řetězců. Pro dokonalý efekt si v nich modelové a modelky nesly vykukující ananasy nebo trsy banánů.

Netradiční design kabelek představil návrhář Ashish na londýnském týdnu módy
Autor: profimedia.cz

Jediné logo, které zůstalo na modelech v originální verzi bez přesmyček tak bylo logo limonád Coca-cola, které se opakovalo velmi často na nejrůznějších topech i mikinách, stejně jako na kabelkách - taškách. Ostatní názvy značek a obchodů s potravinami byly hravě změněny. Například na Disco, věrně zachovávající kombinaci modré a červené barvy nebo prohozená písmena S&M v typické neonově zelené barvě. Poznáte v nich známé obchodní řetězce?

Autor: brig
Video se připravuje ...