Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Smějte se! Zhubnete, omládnete a budete sexy

Smích léčí, to věděly už naše babičky.
26. srpna 2013 | 10:00

Proč je dobré se smát? Prostě proto, že smích je krásný, zdravý a sexy. Během smíchu se protahují obličejové svaly, zvyšuje se krevní tlak, zrychluje se puls a lépe se prokrvují tkáně, takže pokožka vypadá hladší a mladší.

Smích jako cvičení

Díky smíchu můžete spálit asi 50 kalorií za 10 minut, čímž spálíte například kus čokolády, kterou jste si dali po obědě. Za rok tak díky jednoduchému cvičení spálíte až 2 kila tuku. Navíc díky smíchu posílíte břišní svaly, takže když se budete smát často, můžete se jednou dopracovat k pořádnému pekáči buchet.

smích
Autor: Shutterstock.com
Krásnější pleť

Díky smíchu se zlepšuje krevní oběh, cirkulace krve v pokožce je mnohem vyšší a proto vypadá pleť mladší a svěžejší, je napnutá, a protože se zvětšuje tvorba kolagenu, zlepšuje se její elastičnost. Když se tedy budete dostatečně každý den smát, můžete si přestat kupovat krémy proti vráskám a ušetříte tak spoustu peněz.

Smíchem ku zdraví

Už naši předkové věděli, že smích je půl zdraví a jak se zdá, není to žádná pověra. Díky smíchu se totiž podle vědců zlepšuje v těle imunitní systém a obranyschopnost, organismus tak dokáže mnohem lépe bojovat s nemocemi než tělo mrzouta, který se nezasměje, jak je rok dlouhý.

Pomoc pro diabetiky

Jedna z lékařských studií prokázala pozitivní vliv smíchu na hladinu cukru v krvi. Respondenti během ní jedli několik dní stejné jídlo, přičemž někdy se po něm odebrali na nudnou přednášku a jindy se šli dívat na komedii. V případě, že se po jídle od srdce zasmáli, byla hladina cukru v jejich krvi výrazně nižší.

smích
Autor: Shutterstock.com
Smějte se proti bolesti

Zapomeňte na prášky na bolest a raději se zkuste pořádně zasmát. Podle odborníků dokáže deset minut vydatného smíchu zahnat bolest až na 2 hodinky. Takže pokud vás trápí bolest zubů, zad nebo třeba menstruační bolesti, pusťte si nějakou dobrou komedii a máte na čas vystaráno.

Málo si pamatujete? Smějte se

Díku smíchu dochází k lepšímu propojení nervových vláken v mozku, takže si člověk snáze pamatuje. Pohyb mimických svalů pak podle lékařů ochlazuje krev proudící do mozku a tím zlepšuje jeho činnost.

Dokonalý vztah díky smíchu

Není to sex ani společné zájmy, ale právě smích, co tvoří mezi partnery pevné pouto. Pokud se tedy dokážete s partnerem každý den od srdce zasmát, nemusíte se bát, že by váš vztah nebyl pevný.

Smích
Autor: Shutterstock.com
Smích patří do postele

Mysleli jste si, že smát se v posteli se nesluší? Právě naopak. Smích totiž působí svůdně a přitažlivě, zlepšuje se díky němu pleť, takže vypadáte krásnější a díky stahování břišních svalů také hubenější. Díky smíchu můžete překonat prvotní postelové obavy i zachránit nevydařené číslo. Smích zkrátka tvoří pouto, tak na něj v posteli rozhodně nezapomínejte.

Video se připravuje ...