Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Ženy mají zvířecí instinkty: Červenou nosí během ovulace a lákají na ní muže

Instinkty a přírodní zákony jsou v nás zakořeněny i v moderní době.
20. srpna 2013 | 12:12

Myslíte si, že o tom jakou barvu si oblékáte, rozhodujete sama? Naopak, rozhoduje za vás příroda! Podle vědeckých studií se totiž podvědomě chováme stejně jako zvířata a v nejplodnější dny měsíce si oblékáme růžové a červené odstíny a jasně tím dáváme najevo, že chceme sex.

Všimly jste si někdy, že během ovulace se cítíte nejvíc sexy, máte odvahu oblékat barvy, výrazně se líčit a dostáváte chuť vyrazit do víru večerního života? Podobně, jako například samice paviánů, které se nakrucují a ukazují své doruda zabarvené zadky, i ženy se chtějí během plodných dnů ukázat v plné parádě a nalákat nějakého toho muže.

Červené šaty
Autor: Shutterstock.com
Červenou si říkáte o sex

Podle nejnovějších výzkumů ženy, ač nevědomky, dávají okolí najevo vnitřní fungování svého těla. Červená a růžová barva, kterou v plodném období často preferují, totiž v tomto tajném jazyce jasně znamenají „Chci sex a jsem plodná“. A muži na takové signály reagují rychle.

Chcete se seznámit, jděte do červené

Napadlo by vás, že ke vztahu, ať už je na jednu noc nebo na celý život, vám může dopomoci barva? Vědci zkoušeli na internetových seznamkách měnit u fotografií žen barvy oblečení a jasně prokázali, že pokud se jednalo o odstíny červené, byl zájem mnohem vyšší.

Je tedy jasné, že pravidlo, které znaly už naše babičky, že červená je odvážná, dráždivá a sexy, opravdu platí.

Video se připravuje ...