Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Nešťastná Sněhurka, opilá Popelka a obézní Karkulka: Pohádkové postavy zachycené v reálném životě

  • Sněhurčin život neměl ve skutečnosti pohádkový konec.
    13. srpna 2013 | 08:00

    Série cynických fotografií dokazuje, že "žili šťastně až do smrti", je blbost. Umělkyně Dina Goldstein chtěla veřejnosti ukázat, jak by asi dopadly známé pohádkové postavy, kdyby jim nebyl připsán pohádkový osud. "Zajímalo mě, jak by princezny vypadaly, kdyby musely bojovat s nemocí, finanční krizí nebo se stárnutím," vyjádřila se autorka fotografií.

  • Sněhurka žije v nešťastném manželství

    Sněhurčin život neměl ve skutečnosti pohádkový konec.
    Autor: Facebook/dinagoldstein
    Sněhurka se provdala za prince a měli spoustu dětí. To je sice pravda, ale princ je flákač, který umí jen pít pivo a koukat na televizi. Čtyři děti se nedají zvládnout a Sněhurka se stala uklízečkou, chůvou a učitelkou v jednom.
  • Karkulka je obézní

    ...
    Autor: Facebook/dinagoldstein
    Karkulka nám trochu narostla a není to proto, že by snědla babičku a vlka. Je pracovně vytížená, nemá čas sportovat a jejím nejoblíbenějším jídlem jsou hamburgery, hranolky a kola.
  • Popelka pořádně nasává

    ...
    Autor: Facebook/dinagoldstein
    Že by Popelka v reálném životě ztratila střevíček, ale princovi to bylo jedno? Vypadá to tak. Blonďatá pohádková postava zapíjí svůj žal v baru plném oplzlých chlapů. Alkohol se stal jejím nejlepším kamarádem.
  • Šípková Růženka spí v domově důchodců

    ...
    Autor: Facebook/dinagoldstein
    Polibek tehdy nezabral a princ se po letech přestěhoval i s se spící Růženkou do domova důchodců. Je starý, má ponožky v sandálech a pomalu zapomíná, kdo ta spící paní na posteli vlastně je.
  • Pocahontas je stará panna

    ...
    Autor: Facebook/dinagoldstein
    Pocahontas v reálném životě nenašla lásku v náručí svalnatého osadníka. Nenašla ji nikde. Pořídila si desítky koček a nejraději se válí na gauči u televize.
  • Jasmína válčí v Iráku

    ...
    Autor: Facebook/dinagoldstein
    Aladin se neobjevil a princezna Jasmína musela vyměnit pohodlné harémové kalhoty za maskáče. Místo roztmilého ptáčka se kamarádí s puškou a musí bránit svoji vlast.
  • Ariel je ve vězení

    ...
    Autor: Facebook/dinagoldstein
    Malá mořská víla jako jediná není vyobrazena jako doopravdická žena. Symbolizuje zvířata, která žijí v zajetí pro lidské pobavení. Je sama zavřená v obřím akváriu a touží po návratu domů.

Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...