Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Věčně nic nestíháte? Získejte denně hodinu k dobru

  • Chtěli byste každý den svého života hodinu navíc, abyste si mohli dělat, cokoli chcete? Není to tak těžké!
    9. července 2013 | 10:00

    Nežijeme přece proto, abychom jen pracovali. Když se večer vracíme z práce, rádi bychom si odpočinuli u skleničky dobrého vína, romantické večeře nebo hezkého filmu. Jenže kde na to vzít čas?

  • Využijte dojíždění ve svůj prospěch

    Vyměňte auto za tramvaj
    Autor: Shutterstock.com
    Jezdíte do práce městskou hromadnou dopravou a máte pocit, že je to úplně ztracený čas? To platí jen v případě, že pozorujete lelky za oknem. Není jediný důvod, proč dobu strávenou v autobuse nevyužít ke smysluplnějším činnostem. Konečně přeci můžete číst svoji oblíbenou literaturu, napsat pár mailů nebo vyřídit soukromé i pracovní telefonáty.

  • Zorganizujte si práci, vždy se věnujte jen jednomu úkolu

    Hubnout se dá i vsedě! A my vás o tom přesvědčíme.
    Autor: profimedia.cz
    Time management začíná již při rozvržení práce. Jakmile děláte 10 věcí najednou, stáváte se otrokem svých úkolů. Zaprvé vás to rychleji vyčerpá a zadruhé tím ani náhodou nezískáte čas navíc, protože nic neděláte na sto procent. Pokud budete pracovat na úkolech jednotlivě a postupně, tak se nebudete muset zdržovat v práci přesčas. A to za to přeci stojí.

  • Udělejte si pořádek v šatníku

    které boty?
    Autor: Shutterstock
    Proberte skříně, zbavte se oblečení, které jste už pár měsíců neměli na sobě a zabírá vám zbytečně místo. Ať už proto, že je vám malé, vyšlo z módy nebo se vám jen nelíbí. Když ráno stojíte před plnou skříní a nevíte co na sebe, nebo se postupně pokoušíte "narvat" do pěti kalhot, ale u žádných už nedopnete zip, jen zbytečně přicházíte o minuty. Přeberte botník i všechny krabice, které ukrývají vaše poklady a zbavte se bot, které nenosíte.

    Náš tip:
    U bot, které nenosíte tak často a máte je uložené v původních krabicích, si na ně zvenku nalepte jejich fotografii, nebudete pak muset zmateně všechny otvírat, až budete hledat konkrétní pár.

  • Trvanlivé potraviny nakupujte jednou za tři týdny

    Nakupujte v akcích a ve slevách
    Autor: Shutterstock.com
    Nenechte se zmátořit večerními nákupy potravin. Pořiďte si jídlo dopředu. Je to velmi jednoduché, stačí si rozdělit potraviny do tří skupin na čerstvé, trvanlivé a zmrazitelné. Čerstvé sníte během prvního týdne, trvanlivé v dalším týdnu a zmrazitelné si dopřejete ve třetím týdnu. Občas můžete spíž doplnit o čerstvý salát nebo pečivo, nákup vám tak zabere minimálně o polovinu méně času než dřív.

  • Večeři si nechte uvařit v restauraci a dovézt

    Nechte si večeři dovézt
    Autor: Shutterstock.com
    Romantická večeře ve dvou jde i bez vyvařování a hromady špinavého nádobí. Můžete si zajít na romantickou večeři do restaurace, ale když se nikam nechce? Doba přeje dovozu jídla až před práh. Stačí zapálit svíčky, připravit talíře a v PC či telefonu kliknout na "objednat". Dnes si nemusíte dělat hlavu s tím, co svému milému navaříte, večeři si totiž můžete nechat dovézt. Čas je příliš vzácný na to, abychom ho trávili v kuchyni a mytím nádobí.

    Náš tip:
    Pokud nemáte ponětí, která restaurace v okolí vám jídlo doručí, využijte třeba internetovou službu DameJidlo.cz. Ta má v nabídce více než tři sta restaurací po celé republice. A spousta z nich vám jídlo dokonce doveze zdarma. Navíc si rovnou můžete vytřídit takové, které nabízí kuchyni, na kterou zrovna máte chuť. Je libo steak, čínu, pizzu či třeba hamburger? Žádný problém!

Klíčová slova:  time management, volný čas
Diskuse ke článku
.