Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Které boty na nás muži nenávidí? Odpověď vás překvapí

V jakých botách nás naše protějšky vidí nerady?
5. července 2013 | 07:00

Tak tohle jsme nečekaly. Jedna americká firma položila dvěma tisícům mužů stejný dotaz: "Který typ dámské obuvi je podle vás nejošklivější?" Nevyhrály žabky, mokasíny ani gumové pantofle, ale docela jiný druh bot...

Teď se držte - nejvíce se prý pánům ze Států hnusí boty na klínku! V průzkumu získaly celých 71 % "antihlasů", a s přehledem se tak staly laureátkami ceny o nejošklivější a nejméně sexy obuv. V závěsu za nimi jsou pak válenky, které označilo 67 % mužů, a gumové pantofle se 63 %.

S podivem je i to, že v první desítce se kromě žabek nebo bot na platformě objevily i botky, které jsou v tom (podle nás) nevinně. 42 % hlasů například obrdžely tzv. Mary Janes, tedy lodičky s páskem vepředu. Těsně za nimi skončily baleríny (vážně!) a na desáté místo to překvapivě dotáhly tenisky.

Asos Pia, www.asos.com, cca. 1870 Kč.
Autor: archiv firmy

Tak nevíme. Na jednu stranu nás potěšilo, že pánové neodsoudili naše milované lodičky na jehlách ani páskové sandálky, na druhou stranu nás jejich výběr poněkud zaskočil. Ale dobře, USA je USA, Česko je Česko. Proto jsme se rozhodly položit obdobnou otázku pěti tuzemským mužům:

Který typ bot vám na ženách připadá nejméně sexy a proč?

Matěj, 23: "Jednoznačně válenky. Proč? Prostě zraňují mé estetické cítění! Zakázal bych taky chodit ven v gumových pantoflích."

Jarda, 29: "Holinky, protože nelichotí žádné ženě a navíc mi evokují smrad z nohou. Podobně jsou na tom i válenky."

Petr, 42: "Nejvíc mi vadí asi žabky, ze kterých ve městě často čouhají černé paty. Na ženách a dívkách se mi líbí podpatky - když na nich umí chodit."

Honza, 20: "Válenky, protože jsou to beztvaré zrůdy, navíc často chybně párované s legínami."

Jáchym, 35: "Nesnáším gumové boty, většinou působí dost asexuálně. V zimě mě zase vyloženě odpuzují dámy ve vysokých špičatých kozačkách."

Autor: mab
Video se připravuje ...