Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Tahle žena chce vypadat jako hadrová panenka

17. června 2013 | 14:00

Dvaatřicetiletá  Američanka Amanda Lillie je velikou fanynkou panenek Cabbage Patch Kid, které zaplavily svět hlavně v 80.letech. Její posedlost hadrovými figurkami s vlněnými vlasy už ale hraničí se zdravým rozumem.

Určitě si pamatujete na panenky s hadrovým tělem, kudrnatými vlásky z vlny, dolíčky ve tvářích a nepřítomně nablblým výrazem. V 80.letech nechyběla tahle panenka snad v žádném dětském pokojíčku. Kultovní hračka inspirovala Amandu Lillie (32), aby začala vyrábět háčkované čepice, díky kterým vypadá právě jako tato panenka.

Amanda Lillie háčkuje dětem i dospělým vlasy, aby vypadali jako panenky z 80. let
Autor: Twitter.com
Inspiraci našla v panence

Milovnice panenek Cabbage Patch Kid  není sama, kdo se do nich rád převtěluje, své háčkované výtvory prodává nejen v dětských, ale i dospělých verzích. „Svojí poslední panenku jsem si koupila když mi bylo 16 let.“ Přiznává Amanda, která svoji zálibu v těchto panenkách začala rozvíjet před několika lety. „Čepice jsem začala háčkovat loni v srpnu, když jsem viděla na internetu fotku batolete, které mělo podobnou čepici. Tehdy jsem si říkala, že není moc hezká a že já bych dokázala vytvořit mnohem autentičtější napodobeninu vlasů panenky.“

„Poprvé jsem si v paruce vyšla na Halloween a měla jsem úspěch. Začala jsem je háčkovat a prodávat. Byla jsem překvapena, kolik zájemců se našlo. Dělám na zakázku desítky čepic pro děti, batolata i dospělé.“ Říká Amanda.

Amanda Lillie háčkuje dětem i dospělým vlasy, aby vypadali jako panenky z 80. let
Autor: Twitter.com

Video se připravuje ...