Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Žena chce mít nejužší pas na světě: Už 3 roky spí v korzetu

10. června 2013 | 14:00

Dvacetičtyřletá Němka Michele Kobke se snaží pokořit světový rekord nejštíhlejšího pasu a proto už tři roky spí v pevně utaženém korzetu. Její pas teď měří necelých 41 centimetrů.

Ne, to není photoshop, ale realita.

Pro většinu lidí je štíhlý pas výsledkem diet a také cvičení, Michele Kobke (24) na to ale šla jinak. Vosí pas si vytváří pomocí pevně utaženého korzetu, ve kterém už tři roky chodí nejen ve dne, ale také v něm v noci spí.

Michele Kobke chce mít nejužší pas na světě
Autor: Facebook.com
Když začala Michele korzet nosit, její obvod pasu byl 64 centimetrů, do dnešního dne se její pas zúžil na skoro 41 centimetrů a ještě stále není spokojená. Ráda by totiž pokořila držitelku nejužšího pasu na světě, Američanku Cathie Jung, která se chlubí pouhými 38 centimetry. Jejím vysněným cílem je velikost pasu 35 cm.

Vlastní sbírku korzetů

Michele vlastní celou sbírku korzetů a ráda se v nich předvádí. Zásedně je nenosí pod oblečení, ale naopak pěkně navrch, aby její pas ještě více vynikl.

Michele Kobke chce mít nejužší pas na světě
Autor: Facebook.com
Zdravotní rizika jsou velká

Lékaři ale mladou Němku, která si myslí, že má krásné ženské tvary, varují. Její záliba by ji totiž mohla stát život. Větší stažení hrudníku a břicha totiž částečně znehybňuje břišní a zádové svaly a korzet tak vlastně pracuje za ně. V břišní dutině navíc vzniká nitrobřišní tlak, což může být příčinou vyklenutí bránice. Díky extrémnímu a dlouhodobému stažení navíc dochází k deformaci vnitřních orgánů, na kterých jsou navíc viditelné otisky žeber a rýhy.

S takto staženým tělem navíc není žádný med jíst, kapacita žaludku je omezena a jeho obsah se často vrací zpět do jícnu a vyvolává tak pálení žáhy. Stlačena jsou také střeva a dochází k poruchám trávení a zažívacím obtížím. A to jsou jen některé zdravotní problémy, které si Michele může přivodit.

Video se připravuje ...