Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Drama v Prostřeno: Vyhladovělí hosté se šli najíst do restaurace!

6. června 2013 | 16:20

Ambiciózní ruská důchodkyně Alla (63) roli hostitelky nezvládla. Během přípravy náročného menu propadla panice a zkazila co mohla. Čas byl zkrátka proti ní. Jenže hladoví hosté nemají pochopení. Najíst se proto zajdou do blízké restaurace.

Impulzivní Prostřeno z Ústecka je tentokrát čistě dámská jízda. Možná i proto to už od začátku mezi soutěžícími tak trochu skřípe.

Ve čtvrtek večer se ale situace vyhrotí. Bývalou kadeřnici z Teplic, čtyřicet let v Čechách usazenou Rusku, ženy považují za silnou soupeřku. Čekají ruskou kuchyni, ale dočkají se ambiciózního mezinárodního menu.

Sebevědomá hostitelka asi není špatná kuchařka, zvládla ztracené vejce, holandskou omáčku, kachní prsa v papilotu... Ale udělala si to hodně těžké.

Bývalou kadeřnici z Teplic, čtyřicet let v Čechách usazenou Rusku, ženy považují za silnou soupeřku.
Autor: FTV Prima
Když spálí cheesecake, propadne panice. Tečou jí nervy, dochází nádobí a čas běží. Bohužel i znuděným soupeřkám, jimž se hostitelka nevěnuje.

Musí ještě dovařit bramborové knedlíky, červené zelí, kaldoun (sice s drůbky, zato nezahuštěný) a smaženou galetku. K tomu jí chybí pečivo, sklenice nejsou ukázkově čisté a byt naklizený.

Hladové ženy toho mají právě dost. Zatímco Alla kvaltuje v kuchyni, odejdou po předkrmu do protilehlé restaurace. Šárka se nacpe smažákem a Pavla obří topinkou.

Bingo! To je podle Ally ruská hra. Dotčená hostitelka se už těší na zítřejší pomstu…

Video se připravuje ...