Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Jak mít nejvíc "lajků" na Facebooku? Známe tajný vzorec!

Získejte co nejvíc "lajků"!
2. června 2013 | 06:00

Spousta lidí "sbírá" na sociálních sítích tlačítka „To se mi líbí“. Za chvíli začínají letní prázdniny a my si na profily budeme přidávat fotek čím dál víc. Jak to ale udělat, abychom naše přátele zaujali, třeba fotkami z dovolené?

Pokud chcete mít "lajků" co nejvíce a přitom se i pochlubit kvalitními fotkami dovolené, nebo výletu, zkuste spíše fotit záběry krajinek místo portrétů lidí. Na fotografie míst a zážitků totiž reagujeme daleko kladněji a více, jak na fotografie portrétní. Těch už bylo dost!

Čeho je moc...

Nikon Cooplix s týmem vědců University of California v Berkeley přišli na vzorec, který, když použijete při focení, zajistí vašim snímkům co nejvíce označení TO SE MI LÍBÍ.  Tým také zjistil, že největší počet "lajků" získají fotografie, které zobrazují nádherné krajinky, roztomilá zvířata nebo jídlo. Což logicky odpovídá naší zvědavosti. Samozřejmě si rádi prohlédneme už třístou fotografii profilu vašeho obličeje, ale mnohem víc nás stoprocentně zaujme výhled z Eifellovky.

Ostatní nás nezajímají

Studie, v rámci které 500 lidí z celé Evropy hodnotilo 35 snímků s různými objekty a kvalitou, zjistila, že portréty osob nebo skupinové fotografie zaznamenané na událostech získaly nejméně kladných reakcí. Pomocí těchto zjištění výzkumníci vytvořili vzorec, díky němuž mohou milovníci sociálních sítí postupovat při výběru fotografií. Díky ní zaznamenáte co nejlepší možnou reakci od svých přátel.

"Magický" vzorec na konec


K + Z + (I + V + M)
SE (správná expozice) – R (rozmazání)

Pokuste se tedy zachytit na svých snímcích krajinu (K) nebo zvíře (Z) a zvažte, zda chcete vzbudit v divákovi inspiraci (I) (například západ slunce), působit vtipně (V) nebo mile (M). Zároveň je klíčové zachytit světlo co nejrealističtějším způsobem, tedy použít správnou expozici (SE) a zároveň minimalizovat rozmazání (R).

Hodně štěstí!

Autor: ema
Video se připravuje ...