Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

30 skvělých tipů na dárky ke Dni matek! Potěšte svou maminku

10. května 2013 | 14:30

Den, kterým po celém světě lidé, od dětí až po již dospělé dcery a syny, vyjadřují úctu k matkám a mateřství. Svátek matek se slaví každou druhou květnovou neděli a je stále populárnější i v Česku. Pokud si nevíte rady jak maminku potěšit, přinášíme vám malou inspiraci.

Jak se k nám svátek dostal

Jako první přišli s myšlenkou oslav tohoto dne cestovatelé z USA, kde má svátek své kořeny. Vznikl na počátku 20. století na počest bojovnice za práva matek Ann Reeves Jarvis. U nás se začal slavit v roce 1923, ale po druhé světové válce jej upozadil svátek připadající na 8. května - Mezinárodní den žen. Po roce 1989 se ale Svátek matek zase začal pozvolna vracet do všeobecného povědomí a od roku 1992 se  opět veřejně slaví.

Příležitostí, jak prokázat svým nejbližším uznání, není nikdy dost. A mohou to být pozornosti od zcela drobných až po ty větší. Ať už maminku obdarujete květinou, šperkem, nebo skvělým parfémem, určitě bude ráda, že jste si vzpomněli.

Občas ale prostě dochází nápady. Proto jsme pro vás připravili menší dárkový koktejl, kdybyste si náhodou, nevěděli rady.

Video se připravuje ...