Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

První máj, nebo Valentýn? U nás v redakci vítězí na plné čáře 1. máj!

Nezapomeňte na polibek pod rozkvetlou třešní
1. května 2013 | 07:00

Velká redakční anketa! Co si o lásce myslíme u nás v redakci? Líbáme se pod rozkvetlým stromem, nebo nás tyhle tradice moc „neberou“? Jak jsme na tom s romantikou? A jak jste na tom vy?

Co si o lásce myslíme u nás v redakci? Líbáme se pod rozkvetlým stromem, nebo nás tyhle tradice moc „neberou“? Jak jsme na tom s romantikou? A jak jste na tom vy?

1. Dostáváte na 1. máje pusu pod rozkvetlou třešní? Věříte, že když ji dostanete, neuschnete?
2. Považujete květen za měsíc lásky, nebo slavíte raději svatého Valentýna?
3. Jak si představujete nejromantičtěji prožitý 1. máj?
4. Jaký je váš oblíbený autor milostné prózy či poezie, a jaký je váš oblíbený romantický film?

...
Autor: Alice Rossi
Eva Dvořáková, webeditorka bleskprozeny.cz

1. Bohužel nedostávám. A ještě jsem neuschla, takže tomu moc nevěřím.
2. Květen považuji za měsíc lásky, protože se o tom pořád mluví. Samotnou by mě to ani nenapadlo. A Valentýna neslavím.
3. Asi klidně na Petříně, kdyby bylo hezky. Letos možná s čokoládou u hezkého filmu, nebo ve vířivce se šampaňským :)
4. Markýz de Sade a Forrest Gump.

...
Autor: Alice Rossi
Michaela Uzlová, redaktorka bleskprozeny.cz

1. Letos budu na 1. máje se svou novou láskou a tak jsem zvědavá, jestli proběhne nějaká pusa pod rozkvetlým stromem. Když ne, nevadí, dostávám tolik krásných polibků, že uschnutí rozhodně nehrozí:-).
2. Já mám květen spojený s láskou už odmalička, všude to kvete, lidé se usmívají, svítí slunce, takže jednoznačně vítězí nad Valentýnem, kdy je ještě pořádná zima.
3. Nevěřím na okázalost a propracovanost složitých romantických gest a nemám ráda povel typu "Dnes je 1. máj, takže se sluší dostat pusu". Pro mě je asi nejvíc romantická síla okamžiku, kdy nečekáte, že se stane něco zásadního. Nejste na to oblečená, nehraje romantický doják a nejste v luxusní restauraci. U nejromantičtějšího okamžiku můžete mít na sobě vytahané tepláky a jíst „čínu“ z plastové krabičky, jde o to, s kým ten okamžik prožijete a že jej cítíte oba stejně.
4. Už od mládí miluju Jacquese Préverta a jeho Paris at night a také básně, které psal Michelangelo Buonarroti. U romantických filmů v poslední době propukám v hlasitý smích, nevím proč, ale je to tak. Kdybych ale měla říct jeden, tak by to byl Dům u jezera, u toho vždycky brečím jako želva. 

...
Autor: Alice Rossi
Lenka Chvostová, redaktorka bleskprozeny.cz

1. Od manžela dostávám na 1. máje pusu pod rozkvetlým stromem každý rok. Kvetoucí třešeň ale nehledáme, líbáme se pod rozkvetlým šeříkem, který zdobí naši zahradu. Třeba bych neuschla, ale riskovat to nebudu!
2. U mě v oslavách lásky jednoznačně vede květen, Valentýn mi není příliš blízký.
3. Nejraději bych ho strávila někde v kvetoucím sadu s obrovskou dekou, lahví dobrého šampusu a piknikovým košem plným dobrot. Co kdyby nám vyhládlo…
4. Určitě se vždycky ráda podívám na nesmrtelné Prázdniny v Římě s Audrey Hepburn a Gregory Peckem. Tenhle film prostě miluju.

...
Autor: Alice Rossi
Dita Černá, redaktorka Blesku pro ženy

1. Ano, snažíme se s partnerem tuto tradici dodržovat už 6 let, takže ten polibek pod třešní určitě nějakou čarovnou moc má, zatím jsem totiž díkybohu ještě neuschnula…
2. Stoprocentně, v květnu jsem se totiž i narodila, takže je to pro mě skutečně zamilovaný měsíc. Valentýna neslavím.
3. Krásné slunečné počasí, jen já a on, příroda, ptáci, náš pes a sladké nicnedělání a vnímání jeden druhého.
4. Můj přítel. To když mi pošle jednou za čas nějakou milostnou smsku, nebo mi pošeptá do ucha vyznání. Za největší filmovou romantiku pokládám obligátní Lásku nebeskou, co jiného?!!

...
Autor: Alice Rossi
Majka Dvořáková, redaktorka Blesku pro ženy

1. Ano, bez pusy pod rozkvetlou třešní (ale i jakýmkoli jiným stromem) bych se vůbec neobešla. Neřeším, jestli uschnu, nebo ne, ale je to pro mne jeden z romantických projevů lásky, kterých je tak málo, že o něj bojuju jako lvice.
2. Slavím oboje. Láska se prostě má slavit kdykoli je k tomu příležitost.
3. Upřímně je mi jedno, jestli se budu procházet po parku, zajdu na večeři, nebo se nic zvláštního dít nebude. Pro mne je důležité, jestli ten čas strávím se svým milovaným mužem. A pokud mě místo ťukání do počítače bude držet za ruku, bude to nádhera.
4. Na romantické filmy, knihy ani písničky mě moc neužije, ale opravdu mám ráda Máchův Máj.

...
Autor: Alice Rossi
Ivana Ašenbrenerová, redaktorka Blesku pro ženy

1. Ráda ji dostávám, ale obvykle jsme s rodinou někde na kole nebo na výletě, takže většinou na to zapomeneme a pusa se pak uskuteční na poslední chvíli, kdy manžel utrhne venku před domem větvičku rozkvetlé třešně, zvedne ruku nad naše hlavy a my se políbíme.
2. Jednoznačně za měsíc lásky považuji květen. Je to přece jasné, příroda se probouzí k životu, a láska k tomu patří!
3. Nemyslím, že by zrovna první máj měl být nejromantičtější. Pokud se dva lidé milují, měli by si projevovat lásku kdykoliv, tedy nejen v tento den a v měsíci květnu. Ale popravdě, takový první máj bez dětí a v posteli by měl něco do sebe…)
4. Charlotte Brontëová - Jana Eyrová, a Emily Brontëová - Na větrné hůrce. Co se týče romantických filmů, tak ty já prostě zbožňuji. Jednoznačně u mě vítězí Láska nebeská a Shrek) U obou si nejen popláču, ale taky se od srdce pořádně zasměju.

...
Autor: Alice Rossi
Lucie Žáková, produkční

1. Pod rozkvetlou třešní jsem nedostala pusu přibližně tak posledních 10 let. A vidíte, ještě jsem neuschla :-) Ale letos ta pusa snad bude, a třeba i za bukem.
2. V mém stavu naprosté zamilovanosti si budu ráda vyznávat lásku kdykoliv. Ale přece jenom - máj je máj. A o svatém Valentýnovi báseň ještě žádný básník nenapsal!
3. S milujícím partnerem, který svoji lásku dokáže dát najevo. A kde to bude, je vlastně úplně jedno.
4. Máchův Máj jsem sice četla, ale do mé představy romantiky zas tolik nezapadá.
Z romantických filmů by toho byla spousta  - Láska nebeská, Deník Bridget Jones, Příští rok ve stejnou dobu.

Tereza Jandová, grafička

1. Pokud jsem na 1. máje na chatě, tak pusu určitě dostávám. Někde v Praze na Petříně mi to přijde neosobní. A věřím, že neuschnu :)
2. Pro mě je Valentýn jen převzatý zvyk. Máj je přece lásky čas podle Karla Hynka Máchy!
3. V podstatě úplně jednoduše: s přítelem, dobrým jídlem a dobrou náladou:)
4. Jane Austenová a Pomáda.

Napište nám, jestli i vy dostáváte na prvního máje pusu pod rozkvetlou třešní a jak si představujete nejromantičtěji prožitý den se svým partnerem!  

Autor: připravila Ivana Ašenbrenerová
Video se připravuje ...