Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Dnes je Mezinárodní den štěstí: Tyhle fotky vás určitě pobaví

20. března 2013 | 14:00

"Snaha o štěstí je základním lidským cílem," píše se v usnesení Valného shromáždění OSN, které vyhlašuje tento nový svátek. Zapojte se i vy do dnešních oslav Mezinárodního dne štěstí a užijte si nějakou skvělou zábavu.

Nejen lidé se dokáží smát, i ve světě zvířat se najde spousta smíšků. Podívejte se například na oslíka vtipálka nebo pavouka, kterému příroda nadělila smějící se zadeček.

Úsměv prosím
Autor: Profimedia.cz
A abyste si dokázali navodit štěstí nejen dnes, ale i kterýkoliv jiný den, máme pro vás pár pravidel pro šťastný život.

1. Optimismus
Myslet pozitivně a na každé situaci hledat kladnou stránku se opravdu vyplatí. Negativní myšlenky sami o sobě přinášejí negativní situace a tím znehodnocují váš život.

2. Usmívejte se
Každý den ráno se na sebe usmějte do zrcadla a popřejte sami sobě hezký den. Během dne se pak alespoň jednou od srdce zasmějte, když nebude čemu, zkuste si přečíst alespoň nějaký vtip.

3. Poslouchejte svou oblíbenou hudbu
Máte-li ráno čas, pusťte si hned po probuzení svojí oblíbenou písničku a klidně si i ztřeštěně zatancujte. Dobrá nálada vám pak vydrží pěkně dlouho.

4. Projděte se
Nemáte náladu na zamračené spolucestující z hromadné dopravy? Tak se tentokrát alespoň jednu zastávku projděte. Jděte pomalým krokem a snažte se chůzi sladit se svým dechem.

Video se připravuje ...