Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Co o vás prozradí vaše kabelka?

20. března 2013 | 07:00

Pokud nenosíte peněženku v kapse a klíče připevněné k pásku, je pro vás určitě kabelka nepostradatelným doplňkem. Mimo to funguje také jako úkryt pro vaše poklady. Styl kabelky vypovídá o vašem vkusu a způsob, jakým ji nosíte, říká, jaká jste.

Odbornice Petti Wood, zabývající se řečí těla, odtajnila, co o nás způsob nošení kabelky vypovídá.

Ruka jako háček

Luxusní kabelky jsou nejoblíbenějším doplňkem každé ženy.
Autor: profimedia.cz

Tento styl nošení kabelky můžeme zpozorovat u celebrit. Pokud právě takto nosíte svou kabelku, snažíte se ji ukázat ostatním. Lidé vás vnímají silnou, respektují vás, ale cítí z vás nadřazenost.

Volné ruce
Tímto způsobem nošení kabelky prý ženy úmyslně zakrývají svoji postavu a oblečení. Navíc nepůsobí zrovna elegantně.

Petra Horvátová. Tady seriálová Vendy ještě pózuje v plné kondici. Bavlněná, sámky zdobená košile přes úzké ohrnuté džíny plus plátěné kotníčkové tenisky – i takhle vypadá příjemná ležérní klasika, kterou stylově kazí galanterní květ a kabelka se zipy, která zamýšlenou třešničkou na dortu rozhodně není.
Autor: Hermina.cz

Pokud nosíte takto kabelku právě vy, nemáte příliš velké sebevědomí a jste zakřiknutá. Zároveň dáváte najevo svůj laxní přístup. Petti dodává: „Tento způsob držení vídám nejčastěji u mladých nevyzrálých dívek.“

Psaníčko před tělem
Zkřížené nohy a držení kabelky obouruč před sebou vyjadřuje obranný postoj. Jste plachá a bojíte se okolí.

V náručí

Victoria Beckham, podzim-zima 2013.
Autor: profimedia.cz

Další oblíbený způsob nošení u celebrit. Pokud i vy tento způsob preferujete, jste cílevědomá a striktní. Nestaráte se příliš o to, jestli je kabelka stylová, hlavně, že je praktická.

Přes rameno s dlouhým popruhem
Nosíte nejraději kabelku s dlouhým popruhem a raději než křížem, si jí jen tak hodíte přes jedno rameno? Ukazujete tím ostatním, že jste šťastná, ale zároveň neopatrná. Petti dodává: „Doslova to vyjadřuje, že nemáte kontrolu nad svým světem.“

Populární tvář zpravodajství na Nově, vnadnými křivkami obdařená Lucie, viditelně zhubla. Ve tváři má svěží výraz děvčátka, jenž rozpuštěné vlasy ještě umocňují. Bohužel její styling je totálně uniformní. Textilní kabelka se vzorem rybí kosti navíc se subtilními šatičkami neladí.
Autor: archiv Blesku
Přes rameno s krátkým popruhem
Tento způsob můžete velmi často vidět u Carrie ze Sexu ve městě. Nejčastější je to u žen, žijících ve velkých městech, které si tímto držením svojí kabelku chrání. Jsou to zkrátka bystré, chytré ženy a opatrné ženy.

V hlavní roli podpaží
Toto držení je poměrně náročně, ale zase vám zajistí volné ruce. Nejčastěji takto nosí kabelku ženy, které nejsou spokojeny se svoji postavou nebo se necítí úplně ve své kůži.

Look Emmy Watson pro Lancôme: Chlapecký účes, pánský klobouk, košile plus kravata a zejména na boky sahající princes projmuté sako, které je od loňského podzimu povinné. K němu šílená kombinace krajkových šortek spoutaných řemenem. Aktovka a lodičky na podpatku. Drzost, která oslovuje a (možná) posunuje dopředu.
Autor: isifa.cz
Aktovka
Takto nosí kabelku hlavně podnikatelky nebo ženy, které mají v tašce mnoho věcí. Příliš se nezajímají o svůj vzhled ani vzhled kabelky, dají spíše na praktičnost.

Jsem mrcha
Máte lepší věci na práci než neustálé tahání kabelky? Některé ženy mají na nošení tašky asistentku, přítele či manžela. Když zkrátka cítí potřebu vypadat neustále skvěle, nesmí být zatíženy tak „zbytečnými“ věcmi, jako je kabelka.

Více tašek najednou
Máte dvě, tři, čtyři, pět kabelek, o které se musíte starat najednou? A přijde vám to praktické? Pozor! Už na první pohled můžete vypadat unaveně a vyčerpaně. Na druhou stranu můžete působit jako dáma, která je ovšem trochu ve spěchu. Měla byste se rozhodnout, kterou z kabelek si v daný den vyberete a ostatní nechat odpočívat doma.

Video se připravuje ...