Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Dnes je den palačinek: Máme pro vás sladké recepty!

12. února 2013 | 14:00

Jako je Den Matek, nebo Den Dětí, tak je i den Palačinek. Ten připadá na 12.2. Chtěli byste ho oslavit? Se skvělými recepty, vám poradíme jak!

Dnes má "svátek" jedno  nejjednodušších a nejoblíbenějších jídel vůbec: Palačinka! Jak tento netradiční svátek oslavit? Rozhodně stylově a dobrým jídlem. Mám epor vás pár tipů:

K SNÍDANI

Na 4 porce: 1 1/4 hrnku hladké pšeničné mouky, 1 1/2 lžičky kypřícího prášku, 1 lžíci krupicového cukru, špetku soli, 1 hrnek podmáslí, 1 velké vejde, 3 lžíce rozehřátého máskla, 3 zralé banány, nastrouhaná kůra z jendoho pomeranče, slunečnicový olej na vytření pánve.

Palačinky z tvarohového těsta

Na javorové máslo: 90 g másla pokojové teploty a 4 lžíce javorového sirupu

Postup: Mouku, kyp. prášek a sůl prosejeme do mísy. Přidáme podmáslí, vejce, máslo a šleháme. Rozmačkáme dva banány a s pomerančovou kůrou zamícháme do těsta. Necháme pět minut odležet.

Jaké palačinky máte nejraději?
Autor: Shutterstock.com

Lívance, nebo chcete-li palačinky pečeme dozlatova klasickým způsobem. Máslo s javorovým sirupem ušleháme do pěny a zbývající banán nakrájíme na kolečka a rozdělíme na lívance. Ozdobíme javorovým máslem a podáváme.

ZAJÍMAVOST: Sean O'Connor, muž, který vymyslel lívance ve spreji

Američan Sean O'Connor vydělal miliony dolarů, když před několika lety vymyslel lívance a vafle ve spreji. Připravené těsto si jednoduše "stříknete" rovnou na pánev. Dobré nápady skutečně leží na chodníku, stačí je jen sebrat..

Jablečné palačinky s karamelovou náplní

 

Autor: ema
Video se připravuje ...